M. Schilleris „Žalgiryje“ uždirba keturius kartus mažiau, nei gaudavo Š. Jasikevičius


Kauno „Žalgirio“ ekipai šis Eurolygos sezonas prasidėjo itin sėkmingai, tačiau vėliau klubas pradėjo strigti. Šiuo metu po devintojo Eurolygos turo LKL čempionai savo sąskaitoje turi penkias pergales ir keturius pralaimėjimus bei rikiuojasi aštuntoje pozicijoje.

Prasta Martino Schillerio treniruojamos komandos atkarpa neramina ne tik sirgalius, bet ir krepšinio ekspertus bei komandos vadovus, kurie vardina trenerio trūkumus: „prasta gynyba, Mareko Blaževičiaus sėdėjimas ant suolo, nelankstumas į įvykius aikštėje, žaidėjų perlaikymas ir banguotas puolimas“.

Nėra abejonių, kad prie nesėkmingos atkarpos galėjo prisidėti ir praėjusią vasarą „Žalgiryje“ įvykę pokyčiai, kuomet organizaciją paliko klubo veidu spėjęs tapti vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgiriui“ vasarą teko ieškoti žmonių, iš esmės pakeisiančių gerai veikusią Š. Jasikevičiaus filosofiją. Nauju vedliu tapo austras Martinas Schilleris. Su už Atlanto vis geriau vertinamu ir NBA klubų jau stebėtu treneriu „Žalgiris“ sutarė dėl dvejų metų sutarties.


O dabar ima aiškėti ir kontrakto detalės.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, M. Schilleris pirmą sezoną uždirbs apie 200 tūkst. eurų, o antrąjį sezoną - apie 300 tūkst. eurų.

Tuo tarpu buvęs „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius uždirbdavo apie 900 tūkst. eurų.

Primename, kad anksčiau treneris žiniasklaida papasakojo, jog derybos su „Žalgiriu“ dėl darbo vyko įprastai. Su juo susisiekė klubo vadovai, panoro pasikalbėti. Pokalbiui M. Schilleris kruopščiai pasirengė. „Manau, susitvarkiau gerai“, - sakė jis.

Vykdamas į Kauną jis nė kiek nedvejojo, nes, trenerio žodžiais, „kai toks klubas kaip „Žalgiris“ paskambina, negali turėti klausimų”.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: