„Ryto Balsas“: „Vėl sugrįžo pozityvios emocijos matant komandos žaidimą“

„Ryto Balsas“: „Vėl sugrįžo pozityvios emocijos matant komandos žaidimą“

FIBA nuotr.

Paskutiniame savo FIBA Čempionų lygos žygyje Vilniaus „Rytas“ (2-4) namuose 81:77 (12-21, 26:15, 19:14, 24:27) nugalėjo Strasbūro SIG (4-2) ekipą.



Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Tarptautinis Ryto sezonas baigėsi gerokai anksčiau negu tikėjosi tiek sirgaliai, tiek klubo vadovybė, tačiau nors žygis ir baigėsi šiandien, bet būtent paskutinės rungtynės suteikė daugiausiai teigiamų emocijų.

Rungtynių pradžioje Rytui prireikė šiek tiek laiko prisitaikyti prie varžovų atletiškumo ir pasiūlyto tempo, tačiau laiku į įvykius reagavęs Giedrius Žibėnas gan greit rado sprendimus ir starte strigusi gynyba tapo agresyvesnė ir didžiąją rungtynių dalį tempą diktavo vilniečiai. Nervingą rungtynių pabaigą lėmė trumpa rotacija bei varžovų lyderių individualios pastangos, taip pat itin malonu, kad spaudos konferencijoje treneris aiškiai be jokių pasiteisinimų prisiėmė atsakomybę už paskutines minutes.


Mažas penketas su Arnu Butkevičiumi centro pozicijoje, nors ir naudotas ne iš gero gyvenimo atrodė gan smagiai. Stebint šias rungtynes ramybės nedavė klausimas, kas būtų jei permainos trenerių štabe būtų įvykusios anksčiau?

Taip Giedrius Žibėnas prie ekipos vairo stovi viso labo tris mačus, bet komandos motyvacijos ir pastangų lygis prieš ir po Kairio yra daugiau nei akivaizdžios. Gytis Radzevičius iš 5 minučių žaidėjo pavienėse LKL mačuose tampa 30 minučių beveik dvigubo dublio žaidėju Čempionų lygoje. Arnas Butkevičius iš ratais kvadratais bėgiojančio krepšininko be rolės tampa neabejotinu komandos lyderiu tiek puolime, tiek gynyboje. Dovis Bičkauskis, Augustas Marčiulionis net tie patys Ryanas Boatrightas su Keithu Bensonu, visi jie ženkliai pagerino savo žaidimą. Pastarasis šiandien vertas atskiro paminėjimo, aukštaūgis sužaidė išties labai solidų mačą. Gynyboje jam kartais iškildavo problemų likus prieš žemesnius oponentus, tačiau savo ilgomis rankomis ir atkovotais kamuoliais jis išties gerai uždarė Ryto baudos aikštelę. Puolime pavykdavo užsiimti geras pozicijas po lenta, o realizacija gavus perdavimą buvo labai gera.

Jei tiek fanai, tiek tikriausiai patys Ryto vadovai jau svarstė kas atvyks į komandą pasibaigus Bensono kontraktui mėnesio pabaigoje dabar jau kyla minčių, kad gal Keithas ir nėra toks jau blogas variantas sezono užbaigimui. Rytui lieka kovos tik vietiniame fronte, kas iš tiesų nuvilia, tačiau šiandien žiūrint rungtynes vėl sugrįžo pozityvios emocijos matant komandos žaidimą.

Lieka palinkėti greičiau sulaukti traumuotų žaidėjų, trenerių štabui sėkmės, o žaidėjams ir toliau išlaikyti tokią energija“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: