I. Buva atvyko į Lietuvą: „Esu puolime talentingas žaidėjas, kuris gali daryti daug dalykų“ (VIDEO)

I. Buva atvyko į Lietuvą: „Esu puolime talentingas žaidėjas, kuris gali daryti daug dalykų“ (VIDEO)

Vilniaus „Ryto“ priekinę liniją papildys 208 cm ūgio Europos taurėje šį sezoną žaidęs puolėjas. Sostinės klubas pasirašė sutartį su 29-erių kroatu Ivanu Buva, kurio kontraktas įsigalios nuo vasario 16 dienos.



Šeštadienį į Lietuvą atvyko Ivanas Buva, kuris tikisi padėti komandai siekti pergalių.

„Apie Lietuvą ir Vilnių žinau nedaug, bet girdėjau, jog čia būna šalta. Tai krepšinio šalis ir šis sportas yra kultūros dalis, panašiai kaip Kroatijoje, Zadare. Tai vienintelis miestas Kroatijoje, kuriame visi domisi krepšiniu, tad manau, čia yra taip pat. Kai nusileidome, vienas vaikinas iš oro uosto apsaugos sakė, kad yra „Ryto“ fanas ir klausė ar liksiu kitam sezonui? O aš čia ką tik atvykau. Daug nežinau, bet tikiuosi, kad galėsiu daugiau pažinti Lietuvą kol esu čia“, - teigė krepšininkas.

- Kaip galėtum apibūdinti save, kaip krepšininką?


- Save apibūdinti galiu kaip puolime talentingą žaidėją, kuris gali daryti daug dalykų. Mesti toliau nuo krepšinio, žaisti nugara - tai turbūt mano stipriausias elementas. Kadangi dabar reikia žaidėjų, kurie moka rungtyniauti 1 prieš 1, jog sutrauktų pagalbą ir palengvintų darbą kitiems. Žinau, kad esu toks krepšininkas, nes mano karjeroje jie gindavo mane dviese ar trise, tad kažkas būna atsidengęs, reikia jį atrasti.

Taip pat esu geras 2 prieš 2 žaidėjs, nesu aukštai šokantis, bet galiu pašokti. O gynyboje esu solidus dengiantis 1 prieš 1. Manau, jog būčiau dar geresnis, jei galėčiau daugiau pašokti ir paliesti lentą, bet negaliu.

- Esate žaidęs prieš „Rytą“ kelis kartus prieš tai. Kokie prisiminimai iš tų mačų?

- Pamenu, kai rungtyniavau Bilbao ekipoje, jie mus Vilniuje sutriuškino, tad keliavome namo ir buvo šalta, gal -20 laipsnių. Tuo metu pirmosios rungtynės vyko Bilbao, o aš tuomet grįžau po traumos ir mes laimėjome tą mačą ant nedaug taškų. Prisimenu, jog pagavau ritmą ir po to turėjau kelias geras rungtynes, bet prieš „Rytą“ nežaidžiau stipriai.

- Matėme, jog atsivežei ir savo šunį Lin?

- Tikiuosi, jog jam čia patiks, jis yra žiemos šuo ir šį šaltį jis mėgs labiau negu aš. Kadangi aš mėgstu vasaros laiką, ne minusą ir sniegą, todėl tikiuosi jam čia patiks. Kroatijoje dabar yra šilta ir jis keičia kailį į vasaros, bet dabar jis yra prie -20 laipsnių, tad nežinau kaip jam seksis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: