Pristatyta „Ryto“ Taryba: joje – J. Jankevičius, A. Šležas ir bendruomenės atstovai

Pristatyta „Ryto“ Taryba: joje – J. Jankevičius, A. Šležas ir bendruomenės atstovai

Roko Lukoševičiaus nuotr.

Vilniaus „Rytas“ išrinko devynis sostinės krepšinio bendruomenės atstovus, kurie artimiausius trejus metus sudarys klubo Tarybą bei trečiadienį surengė pirmąjį susirinkimą. Tarybai buvo pristatytas „Ryto“ organizacijos strategijos projektas, atvirai diskutuota, kaip po „Ryto“ vėliava sutelkti krepšinį mylinčius vilniečius, suvienyti sostinės krepšinio mokyklas į bendrą vaikų ir jaunimo ugdymo sistemą.



Tarybą sudaro aktyviausių sirgalių bendruomenių atstovai – Tomas Petkevičius, Gytis Anulis, Justinas Jankevičius, ilgametis Vilniaus „Ryto“ kapitonas – Andrius Šležas, Vilniaus krepšinio veteranas – Arūnas Grigas, sostinės krepšinio mokyklų vadovai: Vytenis Tupčiauskas ir Andrius Čerškus, „Ryto“ partnerių ir rėmėjų atstovai Gedas Saročka ir Donatas Kazlauskas. Pirmajame susirinkime idėjomis dalinosi ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas.

Sveikindamas pirmą kartą Lietuvos krepšinio organizacijų istorijoje suformuotą Tarybą, „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis akcentavo, kad jos tikslai yra išgirsti ir įsiklausyti į Vilniaus krepšinio bendruomenės iniciatyvas ir lūkesčius, stebėti bei patarti organizacijos administracijai, skatinti dialogą bei skaidrumą. „Rytas“ turi vienyti visą Vilniaus krepšinio bendruomenę nuo darželinukų iki senjorų, klubas turi koncentruotis į jaunųjų talentų ugdymą ir prekės ženklo stiprinimą.

Aktyviausios diskusijos vyko dėl situacijos Vilniaus vaikų ir jaunimo sporto mokyklų vaidmens bei tarpusavio bendradarbiavimo. Išsakytos konkrečios iniciatyvos dėl Klubo komunikacijos, rinkodaros stiprinimo bei prekės ženklo vystymo. Sutarta, kad per artimiausias dvi savaites Tarybos nariai pasiskirstys į kurias organizacijos veiklos sritis norės tiesiogiai įsitraukti ir talkinti administracijai visuomeniniais pagrindais.


„Nuo „Ryto“ laikų, kaip buvęs žaidėjas, išlieku šio klubo fanas, kaip treneris buvau prisidėjęs RKL ir NKL komandų trenerių štabo, todėl nebuvau nuo klubo nutolęs. Mano visa širdis yra už „Rytą“. Norisi dalyvauti šioje taryboje, vieną kitą patarimą duoti, tikiuosi viskas dar labiau išsivystys. Tikrai patiko, pamačiau seniai pažįstamus veidus ir iš susirinkimo išeinu toks įkvėptas teigiamų emocijų“, – teigia legendinis „Ryto“ žaidėjas Andrius Šležas.

„Malonu, kad taryba, kurioje visos Vilniaus krepšinio pusės gali bendrai apsitarti ir diskutuoti dėl „Ryto“ gerovės, pagaliau virto realybe. Svarbu, jog tai taptu ilgalaikiu dalyku, o priimti sprendimai būtų įgyvendinami. Kaip „Ryto“ sirgaliai, „B Tribūna“, norime, kad klube būtų kuo daugiau stabilumo ir skaidrumo. Tikimės, jog ateityje skandalų mažės ir galėsime koncentruotis į teigiamus dalykus“, – mano „B Tribūnos“ atstovas Tomas Petkevičius.

Taryba sprendimus priims paprasta balsų dauguma, o kiekvienas jos narys turės po vieną balsą.

„Pirmiausia kalbėjome apie klubo viziją ir misiją. Darius Gudelis pristatė organizacijos strategines kryptis, kaip klubas galėtų tapti bendruomenės komanda. Aptarėme tai, kaip vilniečiai galėtų prisidėti prie klubo plėtros ir bendruomenės kūrimo.            

Manau, kad vilniečiai patikės miesto komanda ir dar labiau norės ją palaikyti. Ateityje tai gali būti labai veiksnus organas, kuris duotų begalinės naudos“, – kalbėjo vienas iš SKM įkūrėjų Andrius Čerškus.





RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: