Naujai įkurtoje Šiaurės lygoje - Lietuvos klubas

Naujai įkurtoje Šiaurės lygoje - Lietuvos klubas

Europos krepšinio žemėlapyje jau šį sezoną išvysime naują lygą - Europos Šiaurės krepšinio lyga, kurioje matysime ir atstovus iš Lietuvos.



Šioje lygoje debiutuos praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) septintoje vietoje finišavę Šiaulių "Šiauliai-7bet".

Antano Sireikos auklėtiniai taps viena iš aštuonių turnyro dalyvių. Be Saulės miesto krepšininkų lygoje varžysis Brno "Basket" (Čekija), Vroclaveko "Anwil" (Lenkija), Mogiliavo "Borisfen" (Baltarusija), Tartu "Ulikool" (Estija), Liepojos "Liepaja" (Latvija) ir Valmieros "Valmiera Glass" (Latvija).

Paskutine turnyro ekipa taps Dnepro "Dnipro" (Ukraina) arba Sopoto "Trefl" (Lenkija), tai paaiškės po kvalifikacijos į Europos Iššūkio taurės turnyrą.


Oficialioje lygos svetainėje rašoma, kad ši lyga yra visiškai nauja ir neturi jokių sąsajų su prieš du dešimtmečius egzistavusia Šiaurės Europos krepšinio lyga (NEBL).

Turnyre visos komandos sužais tarpusavyje po vieną sykį, o pajėgiausios keturios pavasarį varžysis finalo ketverte. Lygos mačai turėtų startuoti spalio pabaigoje.

Kol kas "Šiauliai-7bet" klubas oficialioje savo svetainėje apie dalyvavimą lygoje neskelbia.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: