D. Adomaitis: „Jei „Lietkabelis“ mano, kad yra laimėtojai, jie yra didžiausi pralaimėtojai“ (VIDEO)

D. Adomaitis: „Jei „Lietkabelis“ mano, kad yra laimėtojai, jie yra didžiausi pralaimėtojai“ (VIDEO)

Įspūdinga kova – taip galima apibūdinti Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio mūšį Klaipėdoje.



Vietos „Neptūnas“ buvo kaip reikiant išretėjusios sudėties, tačiau ilgą laiką pirmavo ir tik pabaigoje 69:73 (17:15, 22:15, 21:22, 9:21) turėjo pripažinti Panevėžio „Lietkabelio“ pranašumą.

„Neptūnas“ sudėtyje turėjo vos šešis žaidėjus: Žygimantą Janavičių, Matą Vaitkų, Martyną Mažeiką, Beną Griciūną, Nojų Mineikį ir Oskarą Pleikį. Pastarajam tai – debiutas „Neptūno“ ekipoje. Maža to, M.Mažeikai mačas anksčiau laiko baigėsi dėl techninės ir nesportinės pražangų.

Po mačo abu treneriai kalbėjo:


„Norėčiau labai pagirti žaidėjus. Seniai nemačiau tokio kovingumo ir atsidavimo, buvau labai to pasiilgęs. Net neabejojau, kad žaidėjai tą duos. Tačiau to kaina – per didelė. Vaitkus pusantro ketvirčio žaidė ant vienos kojos, nes yra traumuotas, Janavičius pasisuko tą pačią koją, kurią buvo susiteipavęs ir nuskausminęs prieš rungtynes.

Šįkart laimėtojo nėra nei vieno. Jei „Lietkabelis“ mano, kad yra laimėtojai, jie yra didžiausi pralaimėtojai. Žmogiškumas turi būti aukščiau už bet kokį rezultatą. Tikėjausi, kad koronaviruso situacija krepšinio bendruomenę suvienijo, bet deja, realybė yra kitokia. Neįsivaizduoju, kad aš ar klubas, kuriame dirbu, pasielgtų panašiai. Tai yra daugiau už sportą, daugiau už viską. Arba turi tas vertybes, arba ne“, – sunkumus vardino Dainius Adomaitis.

„Sveikinu „Neptūną“ ir trenerį Adomaitį, jie parodė, kaip kovoti už klubą. Aš bandžiau paaiškinti, kad net su šešiais žaidėjais „Neptūnas“ yra gera komanda. Jie tai parodė. Žaidėme prieš gerus „Betsafe-LKL“ žaidėjus, o atrodėme, lyg būtume prieš jaunimo komandą. Mums tai gėdinga“, – pripažino Nenadas Čanakas.







LKL.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: