Aiškėja naujojo „Žalgirio“ trenerio K. Maksvyčio atlyginimas

Aiškėja naujojo „Žalgirio“ trenerio K. Maksvyčio atlyginimas

FIBA nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos trenerių štabe – permainos. Nuo praėjusių metų spalio vidurio ekipai vadovavęs Jure Zdovcas abipusiu sutarimu palieka komandą, o vyr. trenerio postą nuo antradienio užims 44 metų Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis.



Kartu su juo trenerių štabą papildys ir „Žalgirio“ sistemoje prieš kurį laiką jau dirbęs Gintaras Krapikas. Komandoje ir toliau darbuosis Tautvydas Sabonis ir Evaldas Beržininkaitis.

Sutartis su K.Maksvyčiu sudaryta pagal formulę 2+1 (neskaičiuojant šio sezono).

Tuo metu „Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgiryje“ K. Maksvytis per pirmąjį sezoną uždirbs apie 200/250 tūkst. eurų.

Tiesa, kiti šaltiniai praneša, jog K. Maksvyčio atlyginimas gali būti šiek tiek didesnis ir siekti 300 tūkst. eurų per sezoną.

Krepšiniozinios.lt žiniomis, už šio sezono dalį K. Maksvytis turėtų gauti apie 40-50 tūkst. eurų.





Praėjusių metų rudenį Lietuvos rinktinės vyr. treneriu tapęs K.Maksvytis pastaruoju metu darbavosi Permės „Parma“ ekipoje, kurią paliko Rusijai pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje. Prieš tai jis dirbo Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandose, kurias buvo atvedęs ir į Lietuvos krepšinio lygos finalus. Su „Neptūno“ klubu 2014–2015 m. sezone K.Maksvytis buvo debiutavęs ir Eurolygoje.

Skambių pergalių K.Maksvytis yra pasiekęs ir treniruojant 1992 m. gimimo Lietuvos jaunimo rinktines. Jam pavyko iškovoti trijų Europos čempionatų (su U-16, U-18 ir U-20 rinktinėmis) ir pasaulio jaunimo čempionato (U-19) aukso medalius.

Verta paminėti, kad „Žalgirio“ klubas K. Maksvytį kvietė ir 2020 metais, tačiau tuo metu lietuvis jau turėjo pasirašęs kontraktą su Permės ekipa.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: