„Žalgiryje“ prisistatęs K. Maksvytis: apie darbą per langus ir svarbią G. Krapiko užduotį

„Žalgiryje“ prisistatęs K. Maksvytis: apie darbą per langus ir svarbią G. Krapiko užduotį

Ketvirtadienį naujasis Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis žiniasklaidos atstovams papasakojo, kokią mato „Žalgirio“ klubo viziją, apie šeimą pradžiuginusį sprendimą ir darbų suderinimą tiek rinktinėje, tiek Kauno komandoje.



„Prieš keletą metų mane jau kvietė ir „Žalgiris“, ir rinktinė, bet tada nepavyko suderinti. Kalbėjausi su kolegomis, ir jie pabrėžė, kad antro tokio pasiūlymo gali nebebūti. Manau, kad treneris neturi vengti savo kelyje iššūkių. Einu į visą šitą dalyką, bus nelengva, bet esu pasiruošęs.

Kas liečia ilgalaikes perspektyvas, tai šiemet kažkiek susipažinsiu su žaidėjais, jie pažins mane. Reikės pagalvoti apie kai kurių žaidėjų ateitį klube, tai bus proga su jais geriau susipažinti. Gerai, kad galėsiu pačiupinėti kai kuriuos krepšininkus, bus lengviau apsispręsti dėl jų ateities. Žinoma, kalbant apie šį sezoną situacija nėra dėkinga, nes kažką stipriai pakeisti jau bus sunku.

Gintaras buvo vienas iš pasiūlytų kandidatų, todėl priėmiau sprendimą pasirinkti jį. Jis yra keli dalykai viename – buvęs žalgirietis, kuris žino visą sistemą, buvęs „Žalgirio“ vyr. treneris ir asistentas, tad turi patirties, visada klubui rodo lojalumą, kas svarbu klubui. Gintaras yra geras žmogus ir geras specialistas.


Kalbant apie Blaževičių, tai bus įdomu pačiupinėti jį gyvai. Privalome jį gerbti ir nereikia nuvertinti. Jis jaunas žaidėjas, tad yra komandos planuose kitam sezonui.

Mano žaidimo filosofija yra paprasta. Žaidžiame iš visų jėgų ir komandiškai. Žaidžia gražiai puolime ir su kiekvienais metais vis kiečiau gynyboje“, - pasakojo K. Maksvytis.

Alfa.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: