Sensacijos nesulaukta: po pertraukos dominavęs „Žalgiris“ – LKL pusfinalyje

Sensacijos nesulaukta: po pertraukos dominavęs „Žalgiris“ – LKL pusfinalyje

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda nelengvai žengė į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį.



Tik po pertraukos rungtynes perlaužę žalgiriečiai namuose 89:60 (23:14, 16:23, 33:17, 17:16) susitvarkė su Klaipėdos „Neptūnu“ ir ketvirtfinalio seriją laimėjo rezultatu 3:2.

Pusfinalyje „Žalgirio“ jau laukė Panevėžio „Lietkabelis“, tuo tarpu kitoje poroje susitiks Vilniaus „Rytas“ ir „Šiauliai-7bet“.

Jei žalgiriečiams nepadėjo Edgaras Ulanovas, tai klaipėdiečiams – Žygimantas Janavičius.


Tylerio Cavanaugh ir Josho Nebo dėka „Žalgiris“ geriau pradėjo rungtynes, tuo tarpu „Neptūno“ užduotis buvo nepaleisti varžovų pirmyn. Tai padaryti pavyko (8:12), tačiau klaidos ir Dainiaus Adomaičio techninė pražanga turėjo savo kainą – 14:23.

Martynas Mažeika ir Edgaras Želionis toliau kurstė intrigą, tačiau Tai’us Websteris turėjo atsaką – 26:18. Emocijos pasirodė ne vien aikštėje, bet ir šalia jos – aštriais žodžiais apsikeitė D.Adomaitis ir Kazys Maksvytis. Klaipėdiečiai neišnaudojo gerų progų net atkovodami kamuolius, Deividas Gailius, susižeidęs riešą, sėdo ant suolo, o „Žalgirio“ pranašumas tik augo – 39:27.

Po pertraukos „Žalgiris“ ėmė perlaužinėti rungtynes. Tritaškiais užsikūrę žalgiriečiai artėjo prie triuškinamo pranašumo (58:34), o tolimus metimus smaigstė snaiperiai Karolis Lukošiūnas bei Artūras Milaknis. „Neptūnui“ trūko jėgų pristabdyti varžovų puolimui, tad po trijų kėlinių „Žalgiris“ situaciją kontroliavo užtikrintai – 72:44.

Paskutinis kėlinys teliko formalumu – pergalę žalgiriečiai pasiekė daugiau nei užtikrintai.

„Žalgirio“ komandoje niekas nežaidė ilgiau nei 26 minutes – tiek ant parketo prabuvo Karolis Lukošiūnas.

Kauniečiai klydo vos 9 kartus, o „Neptūnas“ – 14.

„Žalgiris“: Nielsas Giffey 15 (5 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Tai’us Websteris ir Joshas Nebo (5/5 dvit.) – po 11, Artūras Milaknis 8.


„Neptūnas“: Deividas Gailius 15 (2/7 trit.), Matas Jogėla 9 (3 rez. perd., 3 kld.), Benas Griciūnas 7 (6 atk. kam.), Edgaras Želionis ir Julius Jucikas – po 6.

LKL.lt

Video rekomendacijos: