K. Maksvytis: „Šios rungtynės – super gerai“ (VIDEO)

K. Maksvytis: „Šios rungtynės – super gerai“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ komanda nelengvai žengė į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį.



Tik po pertraukos rungtynes perlaužę žalgiriečiai namuose 89:60 (23:14, 16:23, 33:17, 17:16) susitvarkė su Klaipėdos „Neptūnu“ ir ketvirtfinalio seriją laimėjo rezultatu 3:2.

Pusfinalyje „Žalgirio“ jau laukė Panevėžio „Lietkabelis“, tuo tarpu kitoje poroje susitiks Vilniaus „Rytas“ ir „Šiauliai-7bet“.

Po mačo abu treneriai kalbėjo:


„Didžiuojuosi vyrais ne tik dėl šios serijos, bet dėl to, kokie buvome paskutinį mėnesį. Tikrai susidūrėme su daug problemų, daug iššūkių, bet jie į viską pažiūrėjo labai profesionaliai, todėl ir įėjome į svarbiausių rungtynių tvarkaraštį tokie, kokie buvome atkrintamosiose. Gaila, kad susidėliojo taip, jog užėmė septintąją vietą ir užšokome ant „Žalgirio“.

Kalbant apie apsižodžiavimą, tai yra ir tarp trenerių nerašytų taisyklių. Kazys, manau, jas žino. Aš suprantu, kad yra labai didelis spaudimas dirbant „Žalgiryje“, tačiau kolegos yra kolegos. Kaip aš bendrauju su teisėjais yra mano reikalas, o kai kitas treneris bendrauja su teisėjais – yra jo reikalas. Aš niekada nesikišu ir tai yra viena iš nerašytų taisyklių. Tikiuosi, Kaziui nereikės turėti pamokų Eurolygoje ar kažkur kitur, nes ten ne taip reaguoja, jeigu ką.

Esame kolegos, labai gerbiu jį ir kaip žmogų, ir kaip trenerį. Viskas yra tvarkoje. Čia yra normalu, bet nereiškia, kad mes apsikoliojome per rungtynes ir dabar jūs darysite mus priešais. Jūs nežinote kiek su Šarūnu Jasikevičiumi esame išsikolioję“, – sakė Dainius Adomaitis.

„Šios rungtynės – super gerai, gaila, kad tos serijos anksčiau neužbaigėme. Tas planas visai kitaip veikia, kai komanda žaidžia kartu, su palaikymu ir energija. Taip pat noriu pasakyti, kad šiandien prie manęs turbūt pirmą kartą buvo tokia nebloga salė, fanai.

Gaila, kad Edgaras Ulanovas negalės žaisti pusfinalio serijoje nuo pradžių, bet tikiuosi, kad Tai Websteris bus sveikesnis, nes dabar jo koja buvo vis dar ištinusi. Džiaugiuosi pergale ir žiūrime į „Lietkabelį“, – džiaugėsi Kazys Maksvytis.

LKL.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: