P. Jankūnas: „Daug emocijų buvo. Ačiū sirgaliams, kurie atėjo ir palaikė mane“

P. Jankūnas: „Daug emocijų buvo. Ačiū sirgaliams, kurie atėjo ir palaikė mane“

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko medalininkų nenulėmusios, bet itin sentimentalios rungtynės.



Kauno „Žalgiris“ savo arenoje 85:70 (24:15, 27:20, 14:18, 20:17) nugalėjo Šiaulių „Šiaulius-7bet“ ir bronzinėje serijoje iki keturių pergalių atsiplėšė 3:0.

Išskirtiniu šis mačas tapo ne dėl jo rezultato – karjeros pabaigą pasitinkančiam Pauliui Jankūnui tai buvo galimai paskutinės rungtynės „Žalgirio“ arenoje. Dar vieną tokį mačą jam suteiktų nebent šiauliečių pergalė ketvirtajame serijos mače.

Emocingai išlydėtas kapitonas per 19 minučių pelnė 4 taškus (1/2 dvitaškių, 2/3 baudų metimų), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, blokavo 2 metimus, 3 kartus prasižengė ir surinko 12 naudingumo balų.


„Žalgirio“ rungtynių nebelankyti žadėję ištikimiausi gerbėjai „Green White Boys“ savo pažadą sulaužė būtent dėl kapitono. Nenorėdami praleisti galimo atsisveikinimo jie sau įprastą tribūną užpildė ketvirtajame kėlinyje.

Po mačo P. Jankūnas kalbėjo:

„Daug emocijų buvo. Atrodo, kad nustūmiau jas į šalį, bet tas filmukas sukėlė emocijas. Visi draugai, pažįstami, vaikai. Tai iš tikrųjų jaudina. Fanai atėjo į trečiąjį kėlinį, skanduotės mano atžvilgiu buvo smagu. Dažniausiai negirdi, ką skanduoja, bet šį kartą girdėjau ir tai jaudina. Atrodė, kad buvau pasiruošęs rungtynėms, bet vis tiek kažkur truputėlį „pramušė“.

Ačiū sirgaliams, kurie po tokio „įspūdingo“ sezono atėjo, palaikė mane, ačiū jiems už tai.

Kalbant apie ateitį, tai labai laukiu. Norisi kuo greičiau įsijungti į naują veiklą.

Ne visos istorijos turi gražią pabaigą ir reikia su tuo susitaikyti. Sezonas buvo toks, koks buvo, bet dėl nieko nesigailiu. Be abejo, rezultatai yra nuviliantys, bet, matyt, kažkas iš aukščiau ten taip suplanavo...“, - teigė Jankis.

LKL.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: