„Žalgiris“ apsisprendė ir priėmė sprendimą dėl T. Cavanaugh ateities

„Žalgiris“ apsisprendė ir priėmė sprendimą dėl T. Cavanaugh ateities

LKL nuotr.

Kauno „Žalgiris“ baigė sezoną ir jau kimba į komplektacijos darbus.



Pirmiausias naujo trenerio darbas - atsikratyti nereikalingais žaidėjais.

Jau aišku, kad vasarą „Žalgirio“ gretas tikrai paliks bent keturi legionieriai. Tai - Janis Strelniekas, Nielsas Giffey, Joshas Nebo ir Tai Websteris.

O dabar ima aiškėti, kad „Žalgiris“ neplanuoja paleisti puolėjo Tylerio Cavanaugh, kuris praėjusią vasarą su kauniečiais pasirašė kontraktą pagal formulę „2+1“.


Puolėjas greitai pritapo prie naujos komandos ir yra vienas iš komandos lyderių.

Šį sezoną Eurolygoje 28 metų 206 cm ūgio T. Cavanaugh vidutintiškai per 26 minutes įmesdavo po 9,7 taško, sugriebdavo po 5,1 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 10 naudingumo balų.

Tuo metu LKL čempionate amerikietis vidutiniškai per 25 minutes pelno po 13 taškų, atkovoja po 5,7 kamuolio, atlieka po 1,6 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 15 naudingumo balo statistiką.

Kaip jau rašėme, šį sezoną T. Cavanaugh uždirbs 300 tūks. eurų, o antrąjį sezoną - 350 tūkst. eurų.

T. Cavanaugh į Kauną atvyko iš Tenerifės „Iberostar“.



Primename, kad krepšininkas turi ir NBA patirties. Jis rungtyniavo Atlantos „Hawks“ ir Jutos „Jazz“ gretose. Pastarojoje organizacijoje dirbo ir Martinas Schilleris. Aukštaūgis vilkėjo šios ekipos marškinėlius 2018-2019 metų NBA sezone.

NBA lygoje puolėjas iš viso sužaidė 50 rungtynių ir vidutiniškai per 11 minučių pelnydavo po 3,8 taško bei atkovodavo po 2,7 kamuolio.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: