„Green White Boys“: „Kitą sezoną mes nieko vogti nesiruošiame“

„Green White Boys“: „Kitą sezoną mes nieko vogti nesiruošiame“

LKL.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ baigė sezoną ir iškovojo LKL bronzos medalius. Jie mažajame finale nugalėjo „Šiaulius-7bet“ ir laimėjo seriją 4:0.



Šis sezonas žalgiriečiams buvo itin sudėtingas. Jie Eurolygoje iš viso iškovojo 8 pergales, patyrė 20 pralaimėjimų bei užėmė paskutinę 15 vietą.

Tuo metu ištikimiausi „Žalgirio“ gerbėjai „Green White Boys“ pasidalino sezono reziumė.

„Karaliaus karūna krito, bet jo didybė išliko“


Visą šį sezoną galima apibūdinti dviem žodžiais – amerikietiški kalneliai. Kai po ilgos pertraukos pirmą kart užpildėme tribūną pirmajame mače Jonavoje, atrodė, kad blogiausia jau praeityje ir galėsime grįžti visu galingumu. Net nenutuokėme, kokios bangos mūsų laukė. Nuo geriausios kokybiškai masinės išvykos, ar pergalės prieš huilo kekšes, iki didžiosios aktyvo dalies iškritimo dėl covido ar paskelbto boikoto – matėme šilto ir šalto.

Kažkada tai turėjo atsitikti. Amžino nieko nėra, o šio sezono kontekste, galbūt iš dalies tai yra poetinis teisingumas. Kalbame, žinoma, apie dramblį kambaryje – Žalgiris pirmąkart LKL‘o istorijoje nepateko į finalą. Kas sekė po to, nedžiugina nė vieno iš mūsų. Reakcijų ir vertinimų sulaukta įvairiausių, tačiau viskas, ką darėmė vyko tik dėl to, kad mums rūpi. Mums nėra visvien.

Dėl ko išties apmaudu – nepavyko kapitono išlydėti taip, kaip buvome suplanavę, tačiau, tiek mes, tiek klubas stumiame tai į praeitį ir verčiame naują lapą.

Šis sezonas mums, klubui, kiekvienam, kuris save laiko žaliai baltu yra svarbus dėl vieno aspekto – atsiskyrė grūdai nuo pelų. Labai aiškiai pasimatė, kam rūpi komanda, o kam būti su ja yra tiesiog „fasonas“. Mūsų branduolys per šį sudėtingą laikotarpį sustiprėjo bei susivienijo kaip niekad, tad, grįšime dar galingesni.

Galų gale, didelė dalis mūsų tribūnos jau net nežinojo, ką reiškia pralaimėjimai LKL. GWB susikūrė ne tada, kai „Žalgiris“ pradėjo skinti titulus kaip grybus rudenį, o laikotarpiu, kai konkurencija Lietuvoje buvo milžiniška ir laimėti titulą nebuvo kasdienis įvykis. Naujajai kartai šis sezonas padės įvertinti kiekvieno titulo reikšmę dar labiau. O titulai sugrįš: pralaimėjimai yra laikini, „Žalgiris“ – amžinas.

Pakalbėkime šiek tiek apie skaičius. Sezonas buvo rekordiškai ilgas ir be galo varginantis. Prie to prisidėjo ir tai, kad velnias žino kam reikalingas trečias ratas, kuris mums buvo vien tik išvykose. Išvykų šiemet iš viso padaryta 38 (2 futsal), aplankėme naują vietą (Monakas), net du kartus nesėkmingai bandėme palaikyti komandą Atėnuose (neįvykusios rungtynės), debiutavome futsale (apie tai vėliau). Namų mačų, įskaitant ir dublerius, skaičius toks pat – 38. Praktiškai NBA sezonas. Sezono metu atlikome 10 vaizdinių palaikymų – 5 baneriai bei 5 paklodės, na, o 11 vaizdinis palaikymas, kuris buvo planuotas praeitą savaitę, persikelia kitam sezonui.

Negatyvas šiemet skambėjo garsiausiai, bet gerų momentų buvo ne ką mažiau. Svarbiausias iš jų, žinoma – vienybė brolių ukrainiečių kančios akivaizdoje. Ar tai baneriai, ar į areną atsineštos vėliavos, ar bendros skanduotės, ar bet kokia finansinė parama, bei viso to kulminacija – neužmirštama kapitono karjeros Eurolygoje pabaiga prieš praplautasmegenių gvardiją iš Belgrado. Parodėme, kad mūsų skirtumai, nesutarimai yra tik mažmožis, kai susiduriama su tikru priešu. Tą patvirtino ir bauda iš Eurolygos, kurią surinkti užteko savaitės.


Buvo ir Prienai, mūsų nuomone, iš palaikymo pusės pati geriausia masinė išvyka. 300 žmonių su maksimaliu užsivedimu nuo pat įėjimo į areną – kitaip ir negalėjo būti. Nieko panašaus iki tol nebuvome padarę. Viską vainikavo pačių rungtynių įtemptumas ir galų gale, pergalingas metimas. Toks jau buvo šis sezonas – nuoširdžiai džiugino pergalės ir Prienuose.

Buvo ir debiutas futsale. Iš pradžių, į visą šį reikalą žiūrėjome šiek tiek skeptiškai, bet, surinkę gerą skaičių žmonių, nusprendėme apsilankyti. Nenusivylėme. Nuo pat pirmųjų minučių pasiūlėme komandai išties galingą palaikymą, o atgal gavome besąlygišką meilę ir dėkingumą. Matydami, ką jiems reiškia mūsų palaikymas, su malonumu atlėkėme ir į finalą, kuriame triukšmingai atšventėme laimėtą titulą. Viena maloniausių sezono patirčių, ir jeigu tik bus galimybė, tikrai užsuksime ir kitame sezone.

Mūsų pačių gimtadienis praėjo ne ką blogiau. Dviguba dovana iš dviejų Žalgirio kartų – dublerių pergalė prieš Perlą, bei pagrindinės komandos sėkmė Eurolygoje. Pilna „Kausta“, dar daugiau žmonių mūsų sektoriuje, iškeltas choreo arenoje, gausybė pirotechnikos ir įspūdinga gimtadienio šventė.


Nepaisant visų bangavimų, tragiškos sezonos kulminacijos, ligų ar neramumų dėl karo, tribūna tik stiprėjo ir padarė vieną stipriausių sezonų mūsų istorijoje.

Atsirandant naujoms komandoms tiek Lietuvoje, tiek Europoje, ažiotažas tik didėja, todėl Boysai su nekantrumu laukia kito sezono, ir paruošiamuosius darbus pradeda jau dabar.

Kitą sezoną mes nieko vogti nesiruošiame. Tiesiog susigrąžinsime tai, kas ir taip priklauso mums. Tiek mes, tiek klubas tarpsezoniu turime nuveikti išties daug. Tam, kad viskas grįžtų į savo vėžias turime išlikti vieningi.


Sezono abonementus jau galima pirkti viešai, kviečiame juos pirkti iš mūsų, ateiti į tribūną, ir visiems kartu grįžti į sostą!

Žalgiriui ištikima – ši tribūna!“, - rašė GWB.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: