Vilniaus rotušėje pagerbti čempionų titulą iškovoję „Ryto" krepšininkai

Vilniaus rotušėje pagerbti čempionų titulą iškovoję „Ryto" krepšininkai

Kastyčio Mačiūno nuotr.

Penktadienį Vilniaus miesto savivaldybė sostinės rotušėje pagerbė „Betsafe-LKL“ čempionų taurę iškovojusią Vilniaus „Ryto“ komandą.



„Kiekviena „Ryto“ pergalė kartu yra ir miesto pergalė. Stengiamės, kad komanda turėtų visas sąlygas tobulėjimui, tad matyti kaip visos žaidėjų, klubo vadybos, ir savivaldybės komandos pastangos atsiperka – neįkainojama. Vilniaus krepšinis šiandien yra tikrai aukštame lygmenyje, tačiau tikimės, kad tai tik labai ilgo, sėkmingo etapo pradžia“, – pažymi Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas, sostinėje kuruojantis sporto sritį.

Antradienio vakarą Vilniaus „Rytas“ užbaigė „Betsafe-LKL“ finalo seriją prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ir laimėjo ją rezultatu 4-1. Lietuvos čempionų titulą sostinės klubas susigrąžino po 12 metų pertraukos.

Vilniaus „Jeep“ arenoje finalo dieną buvo išparduoti visi bilietai. Finalinę kovą arenoje stebėjo per 2,6 tūkst. žiūrovų, dar pusė tūkstančio sirgalių susirinko į fanų zoną prie Baltojo tilto. Po klubo pergalės „Ryto“ krepšininkai, treneriai ir klubo personalas taip pat apsilankė Baltojo tilto prieigose. Jų pasveikinti atvyko keli tūkstančiai vilniečių.


„Visos komandos vardu norėčiau pasakyti padėką Vilniaus miestui, nes sezoną prasidėjome kurti susitikimais su jais ir tai išaugo į tikrai solidų bendradarbiavimą. Be Vilniaus indėlio nebūtų šitos komandos, todėl tikrai didžiulis ačiū Vilniaus miesto savivaldybei, kad palaikote, kad padedate išspręsti begales problemų, kurios kyla sezono metu. Tikiuosi, kad ateityje turėsime dar glaudesnį ryšį“, – sakė Vilniau „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

Vilniaus miesto savivaldybė Vilniaus „Ryto“ komandai 2022-2024 m. laikotarpiui skyrė 1,45 mln. eurų kasmetinę paramą.

Vilnius.lt

Video rekomendacijos: