Paaiškėjo, kiek praėjusį sezoną „Žalgirio“ ekipoje uždirbo J. Lauvergne'as

Paaiškėjo, kiek praėjusį sezoną „Žalgirio“ ekipoje uždirbo J. Lauvergne'as

Zalgiris.lt nuotr.

Nuo 2020 metų Kauno „Žalgiryje“ rungtyniaujantis Joffrey Lauvergne'as praėjusį sezoną nebuvo toks geras, kaip pirmąjį sezoną Kaune.



Prancūzą 2021-22 m. sezone kamavo peties traumą, dėl kurios jis nerungtyniavo beveik pusę sezono, tačiau sausio mėnesį sugrįžo į rikiuotę.

Eurolygoje aukštaūgis sužaidė 13 rungtynių ir vidutiniškai per 15 minučių pelnydavo po 8,3 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą bei rinkdavo po 8,9 naudingumo balo.

Praėjusį sezoną 211 cm ūgio prancūzas buvo brangiausias „Žalgirio“ komandos žaidėjas. Neoficialiomis žiniomis, aukštaūgis per sezoną turėjo uždirbti apie 490 tūks eurų.


Tuo tarpu 2020-21 m. sezone J. Lauvergne‘as buvo antras pagal uždarbį LKL čempionų gretose. Tuo metu daugiausiai 2020-2021 m. sezone uždirbo Marius Grigonis, kurio sąskaitą papildė apie 500 tūks. eurų.

Pirmename, kad kitą sezoną J. Lauvergne‘as veikiausiai žais Vilerbano ASVEL komandoje.

Pats prancūzas yra teigęs, jog mėgaujasi žaidimu Lietuvoje.

„Esu žaidęs daug skirtingų komandų, tačiau „Žalgiryje“ atmosfera – nuostabi. Tai atsispindi ir aikštelėje“, - teigė atletas.


30 metų krepšininkas nuo 2018-ųjų metų rungtyniavo Stambulo „Fenerbahce“ komandoje, o anksčiau yra ragavęs ir NBA duonos. Už Atlanto jis žaidė Denverio „Nuggets“, Čikagos „Bulls“, Oklahomos „Thunder“ ir San Antonijo „Spurs“ klubuose.

Prieš etapą NBA J.Lauvergne taip pat rungtyniavo Šalono „Elan“ (Prancūzija), Valensijos „Basket“ (Ispanija), Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipose.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: