Susižėrė įspūdingą sumą: aiškėja, kiek „Žalgiris“ gavo pardavę savo 25 proc. akcijų

Susižėrė įspūdingą sumą: aiškėja, kiek „Žalgiris“ gavo pardavę savo 25 proc. akcijų

LKL ir stopkadras nuotr.

Praėjusį sezoną rašėme, kad iki šiol su Kauno „Žalgiriu“ sėkmingai bendradarbiavęs technologijų akceleratorius „Tesonet“ vienija jėgas ir tampa „Žalgirio“ organizacijos akcininku.



„Žalgiris“ ir „Tesonet“ toliau bendroje veikloje koncentruosis į sporto klubo komercinės veiklos plėtrą, verslo auginimą bei inovacijų kūrimą.

Pridedama, jog „Tesonet“ įsigijus 25 proc. holdinginės kompanijos „Žalgiris Group“ akcijų, prie valdybos prisijungia ir vienas iš akceleratoriaus valdybos narių Jonas Karklys.

Likusi akcijų dalis – 75 proc. – lieka P. Motiejūno rankose, kuriam akcijas pardavė ir neatsiejama „Žalgirio“ dalis – Arvydas Sabonis, liekantis aktyviai dalyvauti organizacijos vadyboje.


Krepsiniozinios.lt žiniomis, už 25 proc. akcijas „Tesonet“ turėjo LKL čempionams sumokėti 2,5 mln. eurų.

Apie šį bendradarbiavimą praėjusį sezoną pasisakė ir „Tesonet“ įkūrėjų Tomas Okmanas.

„Dabartinė „Žalgirio“ vadybos komanda – teisingo požiūrio partneriai, kurie kelia sau aukščiausius tikslus ir demonstruoja puikius verslo rezultatus. Suvienijus šį sporto verslo „know-how“ ir „Tesonet“ atsineštas IT žinias bei tarptautinių prekės ženklų kūrimo patirtį, kartu įgyvendinsime ambicingus planus. Ateiname inovuoti bei kurti skaitmeninę transformaciją. Naudodami moderniausias technologijas suteiksime sirgaliams unikalią patirtį ir galimybę pasijusti komandos dalimi.

Taip pat padėsime „Žalgiriui“ generuoti papildomus pajamų srautus, kurių neribos arenų vietų skaičius ar valstybių sienos, o gautos lėšos vėliau bus naudojamos komandos formavimui bei infrastruktūros tobulinimui“, –  teigė T. Okmanas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: