S. Peno: apie artėjančias namų rungtynes su Šiaulių ir Venecijos klubais

S. Peno: apie artėjančias namų rungtynes su Šiaulių ir Venecijos klubais

LKL nuotr.

„7bet-Lietkabelio“ krepšininkai jau šį sekmadienį stoja į kovą Kalnapilio arenos atidarymo rungtynėse su Šiaulių klubu, o kitos savaitės viduryje (trečiadienį) Aukštaitijoje Europos taurės turnyre svečiuosis Venecijos „Umana Reyer“.



Nors vietinės pirmenybėse panevėžiečiai patyrė nesėkmes poroje pastarųjų rungtynių, tačiau iškovojo svarbią pergalę Citadele KMT ketvirtfinalyje, o Europos taurėje laimėjo dvejas rungtynes paeiliui.

Apie komandos formą pastaruoju metu ir laukiančias rungtynes su Šiaulių ir Venecijos klubais interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei papasakojo „7bet-Lietkabelio“ gynėjas Stefanas Peno.

Kokius įspūdžius savaitės pradžioje paliko kelionė į Rumuniją?


– Kelionė buvo puiki, kur kas patogesnė už kitas keliones, nes skridome čarteriu. Už tai esu dėkingas klubai. Taip pat labai noriu padėkoti komandos gerbėjams, kurie skrido kartu ir stipriai palaikė mus ir prisidėjo prie pergalės Kluže.

Betsafe-LKL pralaimėjote dvejas rungtynes paeiliui. Kokias matai pagrindines to priežastis?

– Šioje lygoje mes negalime daryti klaidų. Tai yra pajėgi lyga ir jeigu vieną dieną ateini ne šimtu procentų susikaupęs, iškart gali būti nubaustas. Manau, kad iš tų pralaimėjimų nemažai pasimokėime ir ateityje būsime geresni.

Sekmadienį laukia rungtynės su Šiaulių ekipa. Ko reikia norint pasiekti pergalę?

– Pirmos mūsų tarpusavio rungtynės Šiauliuose buvo itin paremtos puolimu. Dabar mes turime du naujus žaidėjus, jų komanda irgi yra pasikeitusi. Turime žaisti savo žaidimą su kieta, agresyvia gynyba ir būti savimi.

Europos taurėje trečiadienį laukia „Umana Reyer“ išbandymas. Kas bus svarbiausia tame mače?

– Pirmiausia, žinoma, turime galvoti apie sekmadienio rungtynes. Prisimenant pirmą mačą Venecijoje, turėjome neblogą šansą ten. Jeigu žaisime taip, kaip žinome, kad galime, tuomet turėsime šansą ir namuose.


Kaip ir minėjai, prie komandos prisijungė du nauji žaidėjai. Kokį įspūdį jie kol kas palieka?

– Pirmiausia, Gediminas ir Nikola yra puikūs žmonės ir geri komandos draugai. Su Nikola esame pažįstami iš seniau, kartu žaidėme Serbijos U17 rinktinėje. Tikrai nebuvo sunku juos įvesti į komandą, atrodo, kad jie kartu su mumis nuo rugpjūčio. Aikštelėje abu mums prideda papildomos kokybės ir energijos, taip pat suteikia didesnę rotaciją.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: