K. Maksvytis: „Brazdeikis pats prašė gintis prieš Fosterį, norėjo revanšo“

K. Maksvytis: „Brazdeikis pats prašė gintis prieš Fosterį, norėjo revanšo“

Sekmadienio vakarą Kaune šeimininkavo Vilniaus „Rytas“ (16-5).



Didžiąją rungtynių dalį pirmavę Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje 100:94 (24:21, 21:21, 23:25, 32:27) pranoko Kauno „Žalgirį“ (18-4), taip užsitikrindami tarpusavio pranašumą reguliariajame sezone.

Po mačo „Žalgiro“ vyr. treneris Kazys Maksvytis atskleidė, jog Ignas Brazdeikis prieš rungtynes pats paprašė gynyboje dengti Marcusą Fosterį.

„Manau, kad nepavyko nuteikti 100 proc. kovai komandos. Trūko šviežumo, pirmiausia, geros gynybos. Praleidome 100 taškų, 17 tritaškių. Tai buvo vienas iš faktorių, kodėl jie laimėjo rungtynes.


Prieš mačą akcentavome jų greitą puolimą, atkovotus kamuolius ir tritaškius, gerus išėjimus į closeoutus, gerą gynybą 1 prieš 1, bet to neįvykdėme. Gero puolimo dėka „Rytas“ laimėjo.

Ignas Brazdeikis pats prašė gintis prieš Fosterį. Sakė, kad nori revanšo.

Tayloras timptelėjo koją ir, pasitarę su gydytojais, išsigandome ir nusprendėme daugiau jo neleisti. Pirmoje pusėje jis buvo vienas iš tų, į kurį gręžiojosi komandos draugai. Jo aštrumo pristrūko. Nors ir „Rytas“ labai spaudėsi, vis tiek įmetėme 94 taškus. Pralaimėjome savo gynybos dėka.

Šiandien „Rytas“ laimėjo ne dėl savo greito krepšinio, o dėl tritaškių. 17 tritaškių praleisti savo namuose yra didelis skaičius. Neprilyginčiau „Ryto“ prie tokios kategorijos komandų“, - teigė K. Maksvytis.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: