N. Čanakas: apie lipimą iš duobės, sezono eigą ir Europos taurę

N. Čanakas: apie lipimą iš duobės, sezono eigą ir Europos taurę

LKL nuotr.

„7bet-Lietkabelio“ krepšininkai jau šį sekmadienį keliaus į Kėdainius kur stos į kovą du vietos klubu, o kitos savaitės viduryje (trečiadienį) Aukštaitijoje Europos taurės turnyre svečiuosis Bursos „Frutti Extra“ ekipa iš Turkijos.



Tai bus paskutinis panevėžiečių reguliariojo sezono Europos taurės mačas namuose, kurio kaina labai didelė – pergalės atveju „7bet-Lietkabelis“ turėtų dar geresnius šansus užimti vieną iš keturių pirmų vietų A grupėje ir įgyti namų aikštelės pranašumą atkrintamosiose.

Šiuo metu panevėžiečiai turi penkių laimėjimų seriją bendrai visuose turnyruose, o Europos taurėje laimėjimų ruožas po pergalės Brešoje taip pat pakilo iki penkių paeiliui.

Apie geras komandas atkarpas, pokyčius sezono eigoje ir artėjančias rungtynes su Kėdainių ir Bursos klubais interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei papasakojo ilgametis „7bet-Lietkabelio“ vyr. treneris Nenadas Čanakas.


Jums šie metai jau penkti Panevėžyje. Kuo šio sezono komanda išskirtinė?

– Sunku palyginti šio sezono komandą su ankstesnėmis. Kalbame, kad tęstinumas yra labai svarbus, bet kiekvienais metais turime daug naujų žaidėjų, lieka tik Maldūnas ir Lipkevičius. Kiekvieno sezono komanda man yra geriausia komanda pasaulyje. Dabartinėje situacijoje kažkiek gaila dėl to, kaip žaidėme sausio mėnesį, ypač Betsafe-LKL, galėjome žaisti tikrai geriau, bet svarbiausia, kad išlipome iš tos duobės. Aišku, visada galima žaisti dar geriau, tą ir bandysime daryti.

Kiek stipriai prie pagerėjusio žaidimo prisidėjo sėkmingas rezultatas Citadele KMT turnyre?

– Žaidimas tame finalo ketverte, pergalė prieš Rytą davė ne tik bronzos medalius, kas klubui yra labai svarbu, bet ir pasitikėjimo savimi, parodėme sau ir kitiems, kad galime žaisti su geriausiomis Lietuvos komandomis. Europos taurėje to pasitikėjimo dar daugiau pridėjo užsitikrinta vieta atkrintamosiose, tai buvo mūsų minimalus tikslas, bet dabar keliame tikslą pakovoti dėl dar aukštesnių pozicijų.

Europos taurėje iškovojote penkias pergales paeiliui. Kas buvo kertiniai dalykai, leidę pasiekti tokią gerą seriją?

– Pagrindinės šios pergalių serijos priežastys yra tai, kad žaidėme su maksimalia koncentracija, atidavėme šimtą procentų savo jėgų, žaidėme kartu, gerai dalijomės kamuoliu. Nesinori sakyti, kad Europos taurėje žaidėme su papildoma motyvacija, kaip treneris norėčiau, kad kiekviename mače ta motyvacija būtų vienoda, bet natūralu, kad sausio mėnesį užduotys Europos taurėje mums buvo svarbesnės.

Trumpas atkarpas praleido Orelikas ir Morrisas, Šakičius vis dar nežaidžia. Kokios šių žaidėjų situacijos dabar?


– Orelikas turėjo problemų su nugara, Morrisas buvo šiek tiek apsirgęs, tokie trumpi iškritimai iš rikiutoės yra neišvengiami sezono eigoje. Šakičiaus sugrįžimo nenorime forsuoti, esame kantrūs, jis gerame reabilitacijos kelyje.

Abipusiu susitarimu buvo atsisveikinta su Griciūnu. Kokios šio išsiskyrimo aplinkybės?

– Tai buvo kiek komplikuota situacija. Pirmiausia noriu pasakyti, kad Griciūnas yra puikus žmogus ir labai geras žaidėjas. Jis paliko komandą ne dėl to, kad buvome juo nepatenkinti. Tiesiog, iškritus Šakičiui, atsirado galimybė susigrąžinti Oreliką, kurį aikštelėje maksimaliai galime išnaudoti tada, kai šalia jo rungtyniauja arti krepšio (ang. low post) gerai žaidžiantis vidurio puolėjas. Dėl to į komandą atvyko Popovičius, o Griciūno minučių skaičius sumažėjo.


Kas svarbiausia galvojant apie sekmadienio dvikovą su Nevėžiu-Optibet?

– Rungtynės su Kėdainiais man visada būna nelengvos, nežinau, kiek kartų per savo metus čia patyriau pralaimėjimus Kėdainiuose. Man tos rungtynės bus itin svarbios, aišku, kad jos bus sunkios ir turėsime padaryti viską, jog laimėtume.

Jau trečiadienį laukia Europos taurės mačas namuose su Frutti Extra komanda. Kokios mintys artėjant toms rungtynėms?


– Pergalės atveju rungtynėse su Bursos klubu turėtume labai gerus šansus būti tarp pirmų keturių komandų grupėje ir turėti namų aikštelės pranašumą atkrintamosiose. Visi žino, kaip mums svarbu žaisti namuose, jaučiamės itin užtikrinti žaisdami prie savo fanų, ypač Europos taurėje. Taip pat, dėl to, kad nereikėtų niekur keliauti, sutaupytume labai daug jėgų. Neturiu jokios abejonės, kad būsime maksimaliai motyvuoti tose rungtynėse.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: