Aiškėja K. Kemzūros uždarbis „Wolves“ komandoje

Aiškėja K. Kemzūros uždarbis „Wolves“ komandoje

FIBA nuotr.

Kaip jau rašėme, Alytaus „Wolves“ komandai likusioje debiutinio sezono dalyje vadovaus patyręs treneris Kęstutis Kemzūra, su kuriuo pasirašyta sutartis iki kito sezono pabaigos.



Jis pakeis iki šiol ekipai vadovavusį strategą Rimą Kurtinaitį, kuris paliko postą abipusiu susitarimu.

Po šios žinios ima aiškėti ir trenerio atlyginimas.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, K. Kemzūra per mėnesį gaus apie 11-13 tūkst. eurų.


Primename, kad R. Kurtinaitis „Wolves“ komandoje šį sezoną turėjo uždirbti apie 100 tūkst. eurų.

2001 m. pradėjęs trenerio karjerą, K. Kemzūra dirbo trenerio asistentu Stambulo "Besiktas" (Turkija), Vilniaus "Lietuvos ryto", Sankt Peterburgo "Dinamo" (Rusija) ir Trevizo "Benetton" (Italija) klubuose.

Vėliau jis tapo vyriausiuoju Maskvos srities "Chimki" bei Kubanės „Lokomotiv“ (abu – Rusija), Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija), Nimburko „Nymburk“ (Čekija) komandų treneriu, vadovavo Latvijos, Austrijos ir Lietuvos nacionalinėms rinktinėms. Su pastarąja 2010 m. pasaulio čempionate iškovojo bronzos medalius.

Pasitraukęs iš Austrijos rinktinės, jis dirbo trenerio Davido Blatto štabe Stambulo „Darussafaka“ (Turkija) ir Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubuose. Amerikiečiui dėl sveikatos problemų nebegalėjus tęsti darbo, K. Kemzūra perėmė jo postą graikų klube, po to karjerą tęsė Izmiro „Aliaga Petkim“ (Turkija) komandoje.

2021 m. treneris vėl grįžo į Lietuvos rinktinę, tapdamas Kazio Maksvyčio asistentu, ir jį pavadavo vyriausio trenerio poste FIBA rinktinių langų metu, kadangi jų tvarkaraštis dubliavosi su Eurolygos rungtynėmis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: