Pavyzdys kitiems klubams: „Ryto“ ekipa mini tarptautinę dieną prieš homofobiją

Pavyzdys kitiems klubams: „Ryto“ ekipa mini tarptautinę dieną prieš homofobiją

LKL ir BcRytas nuotr.

Gegužės 17 d. minima tarptautinė diena prieš homofobiją. Įvairiose Europos šalyse šią dieną ar net visą savaitę organizuojami renginiai, skirti paskatinti žmones būti tolerantiškais homoseksualiems žmonėms, akcentuoti jų lygybei.



Į tai dėmesį atkreipė Vilniaus „Ryto“ ekipa, kuri laikinai savo komandos spalvas pakeitė į vaivorykštės spalvas.

„Together Against Hate“ – tokia žinute šiandien pasitinkame Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją (IDAHOT)! 🏳️‍🌈

Krepšinyje komandoms aikštelėje besivaržant, kuri yra geresnė, tam tikra sportinė priešprieša tarp žaidėjų ar fanų yra natūralus ir suprantamas dalykas, tačiau tai ir turėtų pasilikti už sporto arenų durų. Niekados nepateisinome ir nepateisinsime jokios neapykantos formos, ypač tos, kuri paremta kito žmogaus identitetu ar seksualine orientacija.


Todėl tokios dienos kaip ši yra priminimas, jog visi žmonės, neatsižvelgiant į tai, kas jie, ką mėgsta, kaip save mato ir apibrėžia, gimsta laisvi ir lygūs savo orumu ir teisėmis. Kartu sakykime neapykantai „ne““, - rašo „Ryto“ ekipa.



Šia tema pasisakė ir ištikimiausi „Ryto“ sirgaliai „B TriBūna“.

„Neigiamų komentarų kiekis tik parodo, kokia opi problema tai yra Lietuvoje.

Pripažįstame, kad ši sezoną ir mes esame panaudoję netinkamą žodį vienoje savo skanduočių, tačiau tai mūsų tribūnoje nebepasikartos.

Džiaugiamės, kad mūsų klubas išdrįsta pasisakyti šia tema ir nebijoti neigiamos reakcijos iš aplinkinių. Kartais atrodo, kad jie kovoja prieš savo galvoje susikurtus baubus. Ir Vilnius kaip šalies sostinė turi rodyti pavyzdį augančioms kartoms. Visiems žmonėms privalo būti užtikrintos lygios teisės į sveikatos apsaugą, edukaciją bei kitas viešąsias paslaugas. Ir pokyčius visuomenėje pasieksime tik būdami kartu!“, - pareiškė „B TriBūna“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: