G. Žibėnas: „Svarbiausia yra kova vienas prieš vieną, kūnas prieš kūną“

G. Žibėnas: „Svarbiausia yra kova vienas prieš vieną, kūnas prieš kūną“

LKL nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pergale savo teritorijoje pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo seriją ir 108:93 (26:21, 20:25, 34:25, 28:22) palaužė Vilniaus „Rytą“.



Po mačo „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas buvo nusivylęs auklėtinių gynyba.

„Paprasčiausiai neapsigynėme vienas prieš vieną, o kai reikėjo nusiimti kamuolius, mus tiesiog apstumdė. Jie turėjo 19 tų antrų šansų, nežinau, man atrodo „Žalgiris“ iš tų antrų šansų gyvena visą sezoną. Taip įtraukia publiką ir taip laužia rungtynes.

Varžovas nenustebino, bet mane nustebino mūsiškiai. Turėjome vieną sunkesnį momentą ir man labai nepatiko, kaip mes į tai reagavome, kokia buvo žaidėjų kūno kalba. Vienintelis būdas pakeisti serijos tėkmę – pradėti mėgautis gynyba ir truputį išdidžiau kautis dėl 50-50 kamuolių.


Kur yra koncentracija, kai trečiąjį kėlinį varžovai pradeda septynis kartus įmesdami mums du plius vieną. Tai jau yra ne koncentracija, o paprasčiausios charakterio savybės. Svarbiausia yra kova vienas prieš vieną, kūnas prieš kūną. „Žalgiris“ giliai įsiverždavo ir kūrė daug gerų situacijų. Pirmoje gynybos fazėje buvome silpni ir leidome jiems daryti per daug įsiveržimų į baudos aikštelę“, - kalbėjo G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: