G. Žibėnas: „Toliau ginsime titulą ir stengsimės sugrįžti dar į Kauną“

G. Žibėnas: „Toliau ginsime titulą ir stengsimės sugrįžti dar į Kauną“

LKL nuotr.

„Betsafe-LKL“ didžiojo finalo serijoje per žingsnį nuo čempionų žiedų atsidūrė Kauno „Žalgiris“.



Kazio Maksvyčio kariauna namuose 95:80 (27:22, 20:20, 27:16, 21:22) parklupdė Vilniaus „Rytą“ ir serijoje iki trijų pergalių dabar pirmauja 2:1.

Po mačo „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas teigė, kad vis dar tiki savo auklėtiniais bei viliasi apginti titulą.

„Sveikinimai „Žalgiriui“, šiandien tikrai nusipelnė pergalės. Kas liečia mus, tikrai dar nieko nepralaimėjome, kova dar atvira ir stengsimės čia sugrįžti. Šios rungtynės, kaip dažnai būna „Žalgirio“ arenoje, buvo apie atkarpas. Atkarpose neteisingai darėme smulkmenas, reagavome neteisingai, nebuvome kartu. Dėl to „Žalgiris“ ir įgijo tą persvarą, paskui sugrįžti yra labai sudėtinga.


Žinojome, kad duos daugiau kontakto, kaip išeis iš užtvarų, mes negalime trečiose rungtynėse taip išeiti, paverkti prie teisėjų, kurie šiandien dirbo nuostabiai. Kažkur išsimušėme iš ritmo, aišku, ne paskutinėje vietoje ir „Žalgirio“ sukietinta gynyba. Tos 8 klaidos per trečią kėlinį finale...  Prie to taip pat prisidėjo ir mūsų nepasiteisinusios rizikos, šeimininkų komanda šiandien tikrai gerai pataikė.

Kad serija vėl grįžtų į Kauną, reikia tikėjimo ir pastovėjimo vienas už kitą tose atkarpose. Žaidžiame prieš žiauriai gerą komandą, tų atkarpų tikrai bus. Turime jose likti kartu, neieškoti nieko, nekovoti prieš kažkokius demonus, o likti kartu ir eiti į ataką po atakos. Šį sezoną jau buvo daug tokių momentų, kai būdavome sunkioje padėtyje, bet labai dažnai iš jos išlipdavome, todėl tikrai išreikšiu tikėjimą savo komanda. Mes dar nieko nepralaimėjome, toliau ginsime titulą ir tikėsime“, - pasakojo G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: