G. Žibėnas: „Parodėme, kad galime laimėti rungtynes ir „Žalgirio“ stiliumi“

G. Žibėnas: „Parodėme, kad galime laimėti rungtynes ir „Žalgirio“ stiliumi“

Vilniaus „Rytas“ parodė fantastinę kovą ir išplėšė lemiamas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos rungtynes.



Ignas Brazdeikis žibėjo lemiamu metu, tačiau Marcuso Fosterio metimas leido namų teritorijoje „Rytui“ 69:68 (14:23, 18:17, 13:10, 24:18) palaužti žalgiriečius.

Serijoje iki trijų pergalių yra lygu – 2:2. Lemiamos penktosios finalo serijos rungtynės vyks šeštadienį Kaune.

Po mačo „Ryto“ vyr. treneris Giedrius žibėnas teigė, kad pergalę lėmė charakteris.


„Iškentėjome visas rungtynes. Puolime buvo labai buvo prastos rungtynės. Antras serijos rungtynes laimėjome „Ryto“ stiliumi, dabar parodėme, kad galime laimėti rungtynes ir „Žalgirio“ stiliumi. Sustabdėme daug atakų, nesulūžome tada, kai galėjome sulūžti. Džiaugiamės padovanoję pergalę. Jautėsi, kad jie ir miestas tiki mumis. Žinome, kad turėsime užnugarį lemiamose rungtynėse.

Atsiėmiau per pertrauką pasakytus žodžius apie per minkštą mūsų charakterį. Tikrai nusipelnė daug gražių žodžių žaidėjai šiandien. Vienu metu vos ne pirštais pradėjome baksnoti vieni į kitus, bet laimėjome per sukąstus danitis ir per „negaliu“. Šiandien ir „Žalgiris“ nepataikė, mūsų gynyba tai diktavo. Visi mumis tiki ir varžovai mus gerbia. Penktose rungtynėse tegu laimi geresnis“, - kalbėjo strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: