Mažeikiuose – prieš kelerius metus LKL siautėjęs amerikietis

Mažeikiuose – prieš kelerius metus LKL siautėjęs amerikietis

LKL nuotr.

Prie Mažeikių „M Basket“ komandos jungiasi dar vienas legionierius. Ekipos gynėjų liniją papildys 28-erių amerikietis Chauncey Collinsas, kuriam tai bus sugrįžimas į „Betsafe-LKL“ čempionatą.



185 cm ūgio įžaidėjui Lietuvoje „M Basket“ bus trečioji komanda. Prieš tai krepšininkas 2018/2019 m. sezone vilkėjo Kėdainių komandos, o sekantį sezoną – tuometinės Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius.

Būtent „Dzūkijos“ komandoje amerikietis demonstravo įsimintinus pasirodymus: ne kartą tapo mėnesio naudingiausiu žaidėju, per vienerias rungtynes buvo pataikęs devynis tritaškius, jam iki šiol priklauso vienas rezultatyviausių pasirodymų lygoje (37 taškai) šiame dešimtmetyje, o sezoną Lietuvoje vainikavo rezultatyviausio LKL krepšininko titulas.

Tuomet Collinsas vidutiniškai rinko po 16 taškų, atkovojo po 4,2 kamuolio ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.


„Malonu, kad pavyko susitarti su Chauncey. Jis – puikus snaiperis ir aštrus gynėjas, kažkada puikiais epizodais aikštelėje džiuginęs Alytaus komandą. Kurį laiką teko pavargti, kalbinant žaidėją prisijungti prie mūsų, bet klubo reputacija ir ko gero sena pažintis su Artūru (Jomantu), nusvėrė svertus į mūsų klubo pusę, tad Chauncey artėjančiame sezone džiugins mūsų geriausius Mažeikių sirgalius”, – apie naujoko prisijungimą kalbėjo klubo direktorius Arūnas Liškus.

Po karjeros etapo Lietuvoje gynėjas išvyko į Prancūzijos Šolė „Basket“ komandą, o praėjusį sezoną rungtyniavo Saudo Arabijos „Al Wehda“ komandoje. Collinsas ten rinko po 18,3 taško, atkovojo po 6,4 atšokusio kamuolio ir atliko po 6,6 rezultatyvaus perdavimo.

LKL.lt

Video rekomendacijos: