T. Dimša apie džiaugsmą žaisti „Žalgiryje“ ir kitą sezoną: „Esu žalio kraujo“

T. Dimša apie džiaugsmą žaisti „Žalgiryje“ ir kitą sezoną: „Esu žalio kraujo“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ gynėjui Tomui Dimšai 2022–2023 m. sezonas prasidėjo nuo kovos dėl minučių komandos gynėjų rotacijoje, o baigėsi užtikrintu vaidmeniu ir po 8-erių metų pertraukos iškovotu dar vienu „Betsafe-LKL“ čempiono titulu.



Nusileidus sezono uždangai, gynėjas su „Žalgiris TV“ kalbėjosi apie svarbiausius šviežiai pasibaigusio sezono akcentus.

„Jausmas geras pradėti atostogas tokia sezono pabaiga, tokiu šventimu. Suprantame visi, kad išeiname į atostogas gera nata ir visi džiaugiamės, visi gerų nuotaikų. Kai pagalvoji, kas būtų buvę, jeigu būtume pralaimėję… Kokia būtų vasara, ji būtų sunki. Dabar nuotaikos geros, esame visi laimingi, viskas gerai“, – šypsojosi gynėjas.

T.Dimša su „Žalgiriu“ antrą kartą karjeroje rankomis sukirto dar 2020-ųjų vasarą, tačiau pagrindinėje sudėtyje vietą išsikovojo tik praėjusių metų vasarą.


Eurolygoje žalgirietis surengė nė vieną įsimintiną pasirodymą, o sezono eigoje netgi keitė pozicijas – dėl traumų sudėtyje T.Dimša slinkosi į sau karjeroje nepagrindinę, įžaidėjo poziciją. Sėkmingai susitvarkęs su iššūkiais, krepšininkas džiaugėsi asmeniniu pasirodymu.

„Jaučiu, kad augau. Bandžiau prisitaikyti prie kiekvienos pozicijos, kurioje teko žaisti. Bandžiau duoti tą, ką geriausiai galiu duoti komandai. Treneriai matė, kad galiu žaisti keliose pozicijose. Tikrai ne viskas gavosi. Manau, buvau svarbi dalis. Jeigu treneris sakė, kad reikia žaisti ten, ten ir žaidžiau. Mėtymasis per pozicijas nėra lengvas, bet, manau, kad viskas susiklostė taip, kaip susiklostė.

Manau, kad pavyko pakankamai gerai viską išpildyti. Nesakau, kad viskas buvo tobulai, bet buvo visokių pakilimų ir nuosmukių. Džiaugiuosi, kad buvau tuo įžaidėju. Ne tik tą įsirašiau tai į savo CV, bet treneriai ir visi kiti pamatė, kad galiu ten būti ir prisidėti prie komandos žaidimo. Dabar jau žinau, ko laukti tolimesnėje ateityje, jeigu to reiktų. Žaidimas per kelias pozicijas duoda žymiai daugiau nei buvimas, pavyzdžiui, tik „shooteriu“. Dabar žinau, kad galiu žaisti ir ten, ir ten“, – tikino T.Dimša.

Sezono pabaigoje T.Dimša pratęsė sutartį su Kauno „Žalgiriu“ ir „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias pasitiko žinodamas, kad ir kitą sezoną žais gimtajame Kaune. T.Dimšos teigimu, ilgai apsispręsti dėl tokio sprendimo nereikėjo.

„Be abejo, labai džiugu. Visi žino, kad esu kaunietis, esu žalio kraujo. Visąlaik buvo noras buvo žaisti „Žalgiryje“, nesvarbu ar buvau čia, ar ne. Džiugu, kad dabar esu čia. Džiugu, kad savo darbu įrodžiau, jog toliau gali būti čia. Aišku, šeima džiaugiasi. Patys suprantate, kad smagu būti Kaune, žinoti, kas tavęs laukia, trenerių štabe. Džiaugiuosi, kad likau čia. Sprendimas nebuvo sunkus. Paulius man apie tai pasakė prieš mėnesį laiko. Tai labai pradžiugino, o toliau kalbėjomės tik dėl detalių“, – pasakojo krepšininkas.

Kitą sezoną „Žalgiryje“ T.Dimša vėl rungtyniaus su didžiąja dalimi 2022–2023 m. sezono sudėties žaidėjų. Krepšininkas džiaugėsi išlaikyta komandos komplektacija, tačiau tikino, kad dėl to pergalės automatiškai neateis.

„Matome visi Europos pavyzdžius, kai geros komandos išlaiko branduolius ir jų sėkmingai sezonai eina metai iš metų. „Žalgiris“ eina tuo pačiu keliu. Vėlgi, niekas nėra užtikrintas, kad bus taip, kaip buvo, kad bus geriau ar blogiau. Bus naujas sezonas. Žinome, kokia yra Eurolyga. Reikės eiti mirti ir kovoti iki paskutinių sekundžių. Negaliu pasakyti, kad bus geriau ar blogiau. Taip, branduolys sudaro didžiąją dalį ėjimo gera linkme, bet tai nieko negarantuoja. Reikės eiti kapotis ir arti parketą kiekvienose rungtynėse“, – tvirtino T.Dimša.



Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: