T. Thurmanas prieš mačą Pasvalyje: „Negali būti jokio atsipalaidavimo“

T. Thurmanas prieš mačą Pasvalyje: „Negali būti jokio atsipalaidavimo“

Sauliaus Čirbos nuotr.

Turnyro lentelės viršuje esanti Vilniaus „Wolves“ komanda šeštadienį Pasvalyje sieks pratęsti pergalių „Betsafe-LKL“ čempionate seriją dvikovoje su vietos „Pieno žvaigždėmis“.



Savo seriją tikėsis pratęsti ir pasvaliečiai. Jei sostinės ekipa laimėjo ketverias žaistas rungtynes šalies čempionate iš eilės, tai aikštės šeimininkai nepralaimėjo trejuose paskutiniuose žaistuose mačuose.

Pasvalio ekipai papildomos energijos pridės į rikiuotę jau sugrįžęs vienas naudingiausių čempionato žaidėjų, vidurio puolėjas Kadeemas Jackas. Tuo tarpu „Wolves“ ir toliau reikės ieškoti papildomų resursų savo gretose, ypač gynėjų linijoje, kurią pastaruoju metu išretino traumos ir ligos.

Kalbėdamas apie laukiantį mačą Pasvalyje, vilniečių puolėjas Tre‘Shawnas Thurmanas teigė, kad sumažėjusi rotacija yra šansas sužibėti kiekvienam galinčiam žaisti Vilkų krepšininkui. Pasak jo, iškritus komandos draugams, prireiks didesnio susikaupimo ir koncentracijos.


„Turime būti išskirtinai susikaupę, nes niekada negali žinoti, kuriam iš mūsų tą vakarą seksis geriausiai. Mūsų treneriai taip pat sako, kad dabar bet kuris žaidėjas gali sužaisti geras rungtynes, todėl visi turime būti gerai nusiteikę, susifokusavę, išpildyti trenerių parengtą planą ir pasiruošti pasinaudoti šia galimybe. Turime dar labiau tikėti ir pasitikėti vienas kitu. Turime būti vieningi ir žaisti dar labiau komandinį krepšinį“, – neabejojo T. Thurmanas.

Sezono startas tau nebuvo pats geriausias, bet dabar esi vienas stabiliausių ir ryškiausių komandos žaidėju. Kas pasikeitė per šį laikotarpį iki dabar?

Vis labiau randu savo vietą tiek komandos gynyboje, tiek puolime, kasdien vis geriau suprantu, ko iš manęs nori treneriai, kokio mano žaidimo jie laukia. Taip pat, radau bendrą kalbą su komandos draugais, žinau, ko laukti iš jų, jie žinoti kaip žaidžiu aš. Visi treneriai turi savo stilių ir krepšinio matymą, todėl man kaip ir kitiems žaidėjams užėmė laiko prisitaikyti, susižaisti. Atvykęs į naują komandą stengiausi daug dirbti treniruočių metu ir neprarasti pasitikėjimo savo gabumais, tai man padėjo ir padeda dabar.

Daug kalbų sukasi apie puikią komandos atmosferą rūbinėje. Kaip tai padeda aikštelėje?

Ji tikrai puiki. Labai daug juokaujame, labai daug juokiamės. Yra gera, kai niekas tų juokų nepriima rimtai, visi supranta, kada galima pajuokauti ar iš ko nors pasijuokti. Ir tai tikrai persiduoda žaidimui aikštelėje. Vieni kitus nuolat palaikome ir esame labai artimi.

Pasvalio komanda vis labiau gerina savo žaidimą ir šiuo metu žaidžia gerą atkarpą šalies lygoje. Ko reikės, norint ją įveikti?

Kaip ir sakiau, visų pirma, svarbiausia bus tinkamas nusiteikimas ir visiška koncentracija. Negali būti jokio atsipalaidavimo. Turėsime žaisti kietai, įdėti daug energijos, būti agresyviais. Tą visada pabrėžia treneris prieš kiekvienas rungtynes. Privalome tai atsinešti į rungtynes ir, žinoma, nusiteikti tik pergalei.


Du iš penkių rezultatyviausių šiuo metu lygos krepšininkų vilkti „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius – gynėjai Brandonas Tabbas ir Jordanas Watsonas. Kaip planuojate juos sustabdyti, žinant, kad „Wolves“ gynėjų linija yra šiek tiek išretėjusi?

Laukia sunkus darbas gynyboje. Tie, kam teks juos prižiūrėti, turės skirti visą savo dėmesį gynybai, nes apie šiuos žaidėjus sukasi didžiausia dalis Pasvalio komandos veiksmo. Turėsime juos pasitikti kietai. Ir tą daryti privalės ne tik tie mūsų žaidėjai, kuriems bus skirta jų priežiūra. Pačius geriausius varžovų žaidėjus visada stabdyti reikia visai komandai. tai yra bendras darbas, todėl didžiausias visų dėmesys turės būti jų sustabdymui. Jei tai pavyks padaryti, turėsime gerus šansus pasivežti namo pergalę.

Dvikova tarp „Wolves“ ir „Pieno žvaigždžių“ Pasvalyje įvyks šeštadienį, lapkričio 18 d., 16.30 val.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: