„Žalgiris“ susigrąžino K. Lukošiūną

„Žalgiris“ susigrąžino K. Lukošiūną

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas prieš likusią sezono dalį sulaukė papildymo. Į Lietuvos čempionų komandą grįžta dar pernai čia rungtyniavęs Karolis Lukošiūnas. Su 26-erių snaiperiu sutartis sudaryta iki sezono pabaigos.



K.Lukošiūnas Kauno „Žalgirio“ gretose jau žaidė nuo 2018-ųjų iki 2023-ųjų, o praėjusią vasarą išvyko į NBA G lygoje rungtyniaujantį Solt Leik Sičio „Stars“ klubą.

G lygoje gynėjas spėjo sužaisti penkerias rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 3,8 taško (35,7 proc. tritaškių taiklumas).

Eurolygoje besibaigiant naujų žaidėjų registracijos terminui, „Žalgirio“ vyr. treneris Andrea Trinchieri akcentavo būtinybę turėti savotišką draudimo polisą.


„Žalgiris“ visada yra rinkoje, tačiau kartais reikia susitelkti į tai, ką tu jau turi namuose. Šiuo metu turime komandą su puikia chemija. Kiekvienose rungtynėse jie atiduoda 110 procentų savęs, bet tuo pačiu tiek rūbinėje, tiek aikštėje jaučiame, kad tas žaidėjų jėgas reikia tausoti. Atsižvelgdami į krūvį ir tvarkaraštį, nusprendėme pasikviesti žaidėją, kuris, prireikus, galės leisti dabartiniam dvyliktukui atsikvėpti“, – teigė A.Trinchieri.

Pasak Kauno „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Jankūno, snaiperio sugrįžimas šiuo metu atrodė kaip patikrintas variantas.

„Tai yra mūsų klube ilgą laiką rungtyniavęs krepšininkas, kuris gali pildyti specifines užduotis ir duoti naudos tam tikrose situacijose. Šiuo metu treneriai turėjo poreikį sudėtyje turėti būtent tokį krepšininką, todėl Karolio kandidatūra buvo laiku ir vietoje. Jo adaptacija neturėtų užtrukti, o komanda gauna jau patikrintą žaidėją“, – apie naujoką kalbėjo klubo vadovas.

Su žaliai baltais marškinėliais gynėjas jau triskart yra tapęs Lietuvos čempionu ir keturis kartus iškovojęs Karaliaus Mindaugo taurę.

Praėjusiame „Betsafe-LKL“ čempionate K.Lukošiūnas pelnydavo po 5,8 taško (tritaškiai 38,9 proc.) per 14 žaidimo minučių.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: