G. Žibėnas: „Nežinau, ar „Ryto“ istorijoje buvo pergalė tokiomis aplinkybėmis“

G. Žibėnas: „Nežinau, ar „Ryto“ istorijoje buvo pergalė tokiomis aplinkybėmis“

Vilniaus „Rytas“ (16-2) pergalingai sugrįžo į „Betsafe-LKL“ batalijas.



Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 93:88 (30:24, 18:19, 24:18, 21:27) pranoko Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (11-8) krepšininkus, kuriems tai – jau trečiasis pralaimėjimas paeiliui.

Po mačo „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas stebėjosi savo komandos pergale.

„Ar matėte kada nors krepšinio rungtynes, kurias komanda žaistų be keturių pagrindinių gynėjų, jas laimėtų ir įmestų 93 taškus? Nepasikuklinsiu ir pasakysiu, kad treneriai padarė gerą darbą, o žaidėjai dar geresnį, nes tuo planu patikėjo. Nežinau, ar „Ryto“ istorijoje yra pasiekta tokia pergalė tokiomis aplinkybėmis.


Trečias ir ketvirtas kėliniai visiškai išėjo iš rungtynių plano. Esu laimingas, kad žaidėjai parodė žiaurinį charakterį. Taip pat padėjo mūsų atsarginiai gynėjai, mūsų jaunimas – Gantas Križanauskas ir Modestas Babraitis. Sakyčiau, kad labai gerai kontroliavo varžovų gynėjus ir neblogai žaidė su kamuoliu.

Vertas paminėti yra ir Gytis Masiulis. Nėra lengva sėdėti visas rungtynes ir ketvirtajame kėlinyje išeiti lemiamu metu. Jis šiandien labai padėjo komandai iškovoti pergalę“, - teigė G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: