R. Kaukėnas apie dvi komandas Vilniuje ir savo karjerą pas „sunkius“ trenerius (VIDEO)

R. Kaukėnas apie dvi komandas Vilniuje ir savo karjerą pas „sunkius“ trenerius (VIDEO)

Sauliaus Čirbos nuotr.

Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje, atstovavimas Lietuvos nacionalinei rinktinei ir vadovavimas vienam iš pajėgiausių šalies krepšinių klubų.



Dabartinis Vilniaus „Wolves“ prezidentas, „Wolves podcast“ tinklalaidėje atsiminęs, kad mokytis į vieną iš šiaurinių JAV valstijų iškeliavo be žiemos sezonui tinkamos striukės, neslėpė, kad vietos žaidėjų įgūdžiai jam sukėlė lengvą šoką. Tačiau iššūkiai ir noras save išbandyti jį lydėjo visą gyvenimą. Tai buvo ypač akivaizdu, kai po studijų JAV, jis parvyko į Senąjį žemyną pradėti profesionalo karjerą.

„Grįžęs į Europą, nuvažiavau į Liublianos „Olimpiją“ pas Zmago Sagadiną. Ten turėjau 90 treniruočių per vieną mėnesį. Ir agentas, ir visi draugai iš manęs juokėsi. Jie sakė, kad jeigu tu ištversi, išgyvensi ten, tai galėsi po to žaisti bet kur, pas bet kokį trenerį. Iš tikrųjų, nebuvo taip sudėtinga, todėl, kad tada supratau, kad tikrai galiu žaisti, kad galiu daug ką padaryti aikštelėje, iki tol buvo tokia nežinomybė, – „Wolves podcast“ tinklalaidėje pasakojo R. Kaukėnas. – Supratau, kad man reikia rinktis tikrai „sunkius“ trenerius, nes manęs tai negąsdina. Jie manęs nepalauš ir žinau, kad galėsiu įrodyti. Visada stengiausi pasirinkti pačias sudėtingiausias situacijas, trenerius, kurie buvo reiklūs. Mano kaip žaidėjo moto buvo eiti ten, kur aš galiu daugiau tobulėti.“

Kalbėdamas apie „Wolves“ veiklą kviečiantis Vilniaus krepšinio mėgėjus į areną, jis pabrėžė norą aplink klubą suburti ir savo bendruomenę.


„Su „Wolves“ mes norime apjungti ne tik sportinę dalį. Mes norime apjungti ir socialinę dalį, ir visuomeninę, norime, kad tai būtų bendruomenės kūrimas.  Visi juokėsi, kad jie dalina bilietus, kad jie čia tą daro, bet mes iš tikrųjų norime prisikviesti žmones. Kam mes susirinkame ambasadorius, brolius siunčiame į mokyklas, patys einame? Kad kažką užauginti. Norime, kad jie ateitų, gerai laiką praleistų.

Alytuje puikiai sekėsi, bet tai yra Alytus. Ten renginių ne tiek daug, ne tiek pasirinkimo, bet mes žinojome vienintelį dalyką, kad mes stengsimės iš visų jėgų. Mes nesame superiniai ekspertai, bet mes stengiamės. Einame į mokyklas, bandome papasakoti, supažindinti. Tada atsiranda asmeninis ryšys su žmonėmis, šeimomis. Tada jie nori mus palaikyti, nes jie jau mus pažįsta. Svarbiausia nesustoti, kiek galima tai gerinti, toliau eiti į priekį, daryti savo darbą, nekreipiant dėmesio į kalbas“, – sakė vienas iš „Wolves“ vadovų.

Klubo prezidentas neabejoja, kad Vilniuje yra vietos tiek „Wolves“, tiek „Ryto“ komandoms.

„Tikrai nematau, kur mūsų keliai gali susikirsti apart krepšinio aikštelės. Tai yra visai kitoks priėjimas, požiūris. Aišku, „Ryto“ organizacija darys viską, kad augti ir stiprėti, kas yra normalu. Tai yra normalus dalykas sporte. Ir mes darysime viską, kad, kiek įmanoma, augtume ir tobulėtume“, – į ateitį žiūrėjo R. Kaukėnas.

Išsamesnė pažintis su R. Kaukėnu apie jo krepšinio kelią ir jo mintys apie „Wolves“ klubą – tinklaidėje „Wolves Podcast“.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: