Pasiruošimo olimpinei atrankai etape – dvejos rungtynės su Slovėnija (Komentarai)

Pasiruošimo olimpinei atrankai etape – dvejos rungtynės su Slovėnija (Komentarai)

Antradienį Lietuvos krepšinio federacija pristatė šią vasarą vyksiančių vyrų rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštį. Kazio Maksvyčio auklėtiniai iki Olimpinės atrankos turnyro Puerto Rike sužais penkias draugiškas rungtynes, iš jų ketverias Lietuvoje.



Birželio 10 d., Jonava
Lietuva – Libanas

Birželio 12 d., Kėdainiai
Lietuva – Libanas


Birželio 14 d., Panevėžys
Lietuva – Libanas

Birželio 23 d., Vilnius
Lietuva – Slovėnija

Birželio 25 d., Liubliana
Slovėnija – Lietuva

„Laukia įdomi vasara, o kadangi pats turiu galimybę prisijungti anksčiau, tai pats kuruosiu pirmą etapą, ko pernai negalėjau padaryti, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Rinksimės birželio 3 dieną ir užbaigsime prieš pagrindinę rinktinės stovyklą. Vieną savaitę pasitreniruosim, o antrą savaitę turėsime tris kontrolines rungtynes su Libanu.

Tikslas yra surinkti tuos žaidėjus, kurie yra arti rinktinės slenksčio. Jaunus žaidėjus, galbūt, ne tokius jaunus, bet esančius arti rinktinės ir pačiam juos pačiupinėt. Kaip matėme, pernai toks projektas gavosi sėkmingas, net du žaidėjai – Sirvydis ir Maldūnas – pateko į pagrindinę rinktinę.“

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, pristatydamas organizacinius kontrolinių rungtynių iššūkius, pabrėžė ir socialinį Lietuvos krepšinio vaidmenį.

„Mums labai svarbu, kad vyrų krepšinio rinktinė žaistų kuo plačiau, kuo daugiau miestų aplankytų, kad rinktinė būtų kuo arčiau sirgalių. Šiemet rinktinė žais Jonavoje, Kėdainiuose, Panevėžyje, tada pagrindinis etapas bus Vilniuje, o po kvalifikacijos, tikrai tikime, kad kvalifikuosimės, žaistume su Ispanija Kaune, – pasakojo vienas LKF vadovų. – Dėl planuotų rungtynių JAV su Arzinos universitetu, buvome jau susitvarkę formalius sutikimus su FIBA, su Amerikos krepšinio federacija ir liko vienintelis NCAA, bet NCAA nedavė leidimo. Šios rungtynės būtų buvę komerciškai naudingos federacijai, buvo pažadėta solidi suma. Vėliau dar svarstėme galimybę Meksike žaisti su G lygos komanda, bet ten buvo per daug rizikų, tad atsisakėme.“

Kalbėdamas apie kontrolinių rungtynių skaičių, rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis pažymėjo, jog tokią situaciją diktuoja trumpas pasiruošimo laikotarpis.

„Pasiruošimas – dvi savaitės. Būkim realistai, kiek galima rungtynių sužaisti per 16 dienų? Kažkiek reikia ir pasiruošti, ir susižaisti, kažkokius komandinius pagrindus pasidėt. Dar vienos rungtynės būtų geriau, bet jų nėra, išnaudosime tą laiką treniruotėms“, – sakė vyrų rinktinės strategas.

LKF prezidentas Vydas Gedvilas džiaugėsi, kad vyrų rinktinės pasirengimas vyksta pagal planą ir nė vienas žaidėjas nėra atsisakęs atvykti į stovyklą.

„Mūsų laukia graži ir turininga vasara. Lauksime laimėjimų. Ne tik mes krepšinio federacija, bet ir visa Lietuvos krepšinio bendruomenė bei visi krepšinio sirgaliai. Linkiu Kaziui sėkmės ir, manau, kad viskas bus gerai“, – linkėjo V. Gedvilas.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: