„Žalgiris“ pateikė pasiūlyma Th. Walkupui, gynėją vilioja dar du Eurolygos klubai

„Žalgiris“ pateikė pasiūlyma Th. Walkupui, gynėją vilioja dar du Eurolygos klubai

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno "Žalgiris" pateikė pasiūlymą vienam lyderių Thomasui Walkupui, rašo Eurobasket.lt. Kaip praneša 15min.lt žurnalistas Donatas Urbonas, Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Martinas Schilleris teikia prioritetą krepšininkui bei nori jį matyti kaip pagrindinį atakų organizatorių ir kitame sezone.



Anot 15min.lt šaltinių, gynėjui pasiūlyta dvejų metų sutartis, pats krepšininkas linkęs likti Kaune, tačiau jį aktyviai vilioja ir kiti klubai.

Didžiausią susidomėjimą amerikiečiu rodo Tel Avivo "Maccabi" ir Pirėjo "Olympiacos".

Kaip jau rašėme, praėjusią savaitę žinomas sporto apžvalgininkas Nemanja Žoričius buvo pranešęs, kad T.Walkupas jau sukirto rankomis dėl kito sezono su "Maccabi", liko tik finansiniai kontrakto klausimai, o neseniai tai dar kartą patvirtino skelbdamas užtikrinčiau, jog krepšininkas kelsis į Izraelio čempionų gretas.


Šiame Eurolygos sezone 28-erių 193 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 24 minutes įmesdavo 8,2 taško (46,9 proc. dvit., 37,1 proc. trit.), atkovodavo po 3 bei perimdavo 1,1 kamuolio, atlikdavo 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,6 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse T.Walkupo rodikliai dar solidesni – 7,9 pelnyto taško (45,3 proc. dvit., 40,3 peroc. trit.), 3,7 atkovoto bei 1,5 perimto kamuolio, 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir 13,4 efektyvumo balo per 21 minutę.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: