Į rinktinę atvykę NBA bokštai: „Jau reikia šlifuoti taktinius veiksmus“ (VIDEO)

Į rinktinę atvykę NBA bokštai: „Jau reikia šlifuoti taktinius veiksmus“ (VIDEO)

Ž.Vingelis / LKF nuotr.

Trečiadienį prasidėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kelionė Tokijo olimpinių žaidynių svajonės link.



Kaune susirinko visi keturiolika nacionalinės ekipos kandidatų, kurie iškart pradėjo pratybas, ruošdamiesi nenumaldomai artėjančiam iššūkiui – olimpinės atrankos turnyrui, vyksiančiam birželio 29-liepos 4 dienomis „Žalgirio“ arenoje.

Su komandos draugais stovykloje prakaitą jau lieja ir anksčiausiai iš visų krepšininkų sezoną baigę du NBA bokštai – Memfio „Grizzlies“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas ir Indianos „Pacers“ aukštaūgis Domantas Sabonis.

„Visko reikia – ir linksmumo, ir bajerių, – geros nuotaikos nestokojo J. Valančiūnas. – Kartais reikia daug dalykų daryti su nuotaika. Smagu po ilgesnės pertraukos, pernai buvo įdomi vasara, pagaliau grįžom į normalesnį ritmą. Smagu grįžti į rinktinę, pamatyti veidus – trenerius, personalą, žaidėjus, ilgai to laukiau.“


Kalbėdami apie poilsį, kuriuo galėjo pasimėgauti prieš atvykdamį į Kauną, rinktinės vedliai nesiskundė – jo turėjo užtekti.

„Šiek tiek pavyko pailsėti, netradicinės atostogos. Tiek nedaug nebuvo nei po vieno sezono, bet yra, kas yra. Vis tiek pailsėję, viskas gerai ir kimbam į darbus“, – kalbėjo 29-erių krepšininkas.

„Pailsėjau savaitę, o po to pradėjau sportuoti, – apie savo atostogas kalbėjo D. Sabonis. – Turėjau tris laisvas savaites po truputį įeiti į tą formą.“

Pasiruošimas olimpinei atrankai bus neįprastai trumpas – užtruks nepilnas dvi savaites, todėl uteniškio teigimu dabar pagrindinė komandos užduotis – žaidybinių ryšių ieškojimas ir tvirtinimas, laiko asmeniniam tobulėjimui jau nėra.

„Aš manau svarbiausia susižaisti. Reikia žaidybinio laiko, pajusti vienas kitą. Vis tiek individualiai jau nepridirbsi. Jau reikia šlifuoti taktinius, komandinius veiksmus ir susižaisti. Ir viskas bus gerai“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Lietuvos rinktinei kelią grupių etape pastos Venesuelos ir Pietų Korėjos rinktinės. Kitoje, B grupėje rungsis Lenkijos, Angolos ir Slovėnijos ekipos. Būtent pastarąją ilgametis rinktinės ramstis išskyrė kaip rimčiausią barjerą.

„Niekam ne paslaptis, kad slovėnai. Visi laukia, visi seka juos, mus. Nenuvertiname nei vienos komandos, bet išskiriame Slovėniją, – stipriausius varžovus vardino J. Valančiūnas. – (Sustabdyti Dončičių) įmanoma, žiūrėsime, žaidžia labai gerai. Ką matėme sezono pabaigoje – tikrai fantastiškai žaidė, bet žiūrėsime, kas bus su nacionaline komanda.“


„Visos rungtynės svarbios. Turim papulti į finalą ir tada reikia laimėti, negali galvoti, kad vienas varžovas bus stiprus, nes reikia visus žiūrėti, – nei vienos į Kauną atvyksiančios rinktinės nenuvertino D. Sabonis. – Bus sunku jį (Dončičių) sustabdyti. Talentas labai didelis, turėsime komandišką gynybą, visi dirbti kartu, kad laimėtume.“

Kaip svarbų faktorių J. Valančiūnas įvardino ir aistruolių užnugarį. Didžiąją dalį „Žalgirio“ arenos užpildysianti sirgalių armija, pasak krepšininko, komandai turėtų suteikti papildomą impulsą.

„Visą laiką sirgaliai buvo mūsų jėga. Kad ir kur bežaisdavome, visur būdavo pilnos arenos žaliai nusidažiusios. Svarbu ir malonu, kad jie grįžta į arenas ir lauksime palaikymo“, – savo lūkesčius išsakė J. Valančiūnas.






Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: