Lietuvos rinktinės dvyliktukas aiškus: paskutinis rinktinę palieka G. Masiulis

Lietuvos rinktinės dvyliktukas aiškus: paskutinis rinktinę palieka G. Masiulis

LKF nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (7-1) paskutiniajame mače prieš Europos čempionatą iškovojo dar vieną pergalę pasaulio čempionato atrankoje.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai Kaune 90:73 (22:21, 17:15, 32:15, 19:22) parklupdė Juodkalnijos (5-3) rinktinę ir žengė dar vieną žingsnį link patekimo į 2023 m. planetos pirmenybes.

K. Maksvyčio sprendimų mačui neregistruotas buvo Gytis Masiulis. O po rungtynių Lietuvos rinktinės vyr. treneris informavo, kad būtent pastarasis aukštaūgis nepateko į galutinį komandos dvyliktuką.

Tai reiškia, kad į 12-tuką patenka Eigirdas Žukauskas.

„Padėkojome Gyčiui Masiuliui. Ilgai svarstėme, bet vešimės tuos žaidėjus, kurie pasirengimo metu žaidė stabiliau ir to nusipelnė.

Šiuo atveju Mindaugas Kuzminskas įsiliejo labai gerai po traumos. Martynas Echodas įrodė, kad gali kietai žaisti. Tas pats Eigirdas irgi atrodė gerai.  Labai gaila, visi trylika yra verti, bet reikėjo pasirinkti kažką“, - atskleidė K. Maksvytis.



Rinktinės galutinis 12-tukas: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Kristupas Žemaitis, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir Martynas Echodas.

Europos čempionaatas vyks rugsėjo 1-18 d. Pirmąsias rungtynes Lietuva sužais rugsėjo 2 d. su Slovėnija. Vėliau lauks susitikimai su Prancūzija, Vokietija, Vengrija ir bosniais.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: