K. Maksvytis: „Nuotaikos dvejopos. Dabar prasidės rimtas čempionatas“

K. Maksvytis: „Nuotaikos dvejopos. Dabar prasidės rimtas čempionatas“

LKF nuotr.

Antradienį Lietuvos krepšinio rinktinė išskrido į Vokietiją, kur ketvirtadienį Kelne pradės Europos čempionato kovas.



Prieš skrydį savo mintimis pasidalijo rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. Jis teigia, kad Lietuvą jis palieka dvejopų nuotaikų.

„Nuotaikos dvejopos. Iš vienos pusės visi yra sveiki, pasiruošę, gana neblogai žaidėme pasirengimo etape. Iš kitos pusės, tai buvo tik kontrolinės rungtynės, dabar prasidės rimtas čempionatas. Manau, kad nuotaikos geros ir važiuojame į čempionatą.

Turime gerų naujienų, nes šiuo metu visi vyrai yra sveiki. Ir tie, kurie turėjo mikrotraumas, išsigydė ir važiuoja sveiki į čempionatą.


Kalbant apie slovėnų pralaimėjimą, tai parodė, jog juos galima nugalėti. Iš kitos pusės galbūt padarė meškos paslaugą, nes slovėnai turbūt sureaguos, kaip ir kiekviena komanda po pralaimėjimo.

Luka Dončičius yra vienas geriausių pasaulio žaidėjų. Visi žino, kad NBA lygoje varžovai turi problemų jį stabdydami. Jeigu netikėtume, kad galime jį, nesakysiu sustabdyti, bet pristabdyti, nevažiuotume. Prisiimsime kažkurias rizikas, bandysime sumažinti jo indėlį į komandos naudą.

Kalbant apie jaudulį, tai kažką panašaus esu patyręs, kai praėjau jaunimo čempionatus. Dabar dar kažkiek daugiau dėmesio ir spaudimo. Bet tai jau esu praėjęs, laukiame čempionato. Ilgai ruošėmės, liko vyšnaitė ant torto“, – kalbėjo strategas.

Pirmos Lietuvos rinktinės rungtynės įvyks rugsėjo 1 d, su slovėnais.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: