Europos čempionatas prasideda: Lietuvos rinktinei iššūkį meta slovėnai

Europos čempionatas prasideda: Lietuvos rinktinei iššūkį meta slovėnai

FIBA nuotr.

Po daugiau nei mėnesio treniruočių, draugiškų rungtynių bei dvejų FIBA Pasaulio atrankos mačų, Lietuvos rinktinė jau šiandien pradeda savo kelią Europos čempionate, rašo INFO Krepšinis.



Pirmasis mūsiškių varžovas - Slovėnijos rinktinė.

Prisiminkime paskutinį mūsiškių susitikimą su Luka Doncičiaus vedama Slovėnijos rinktine. Kaune vykusiose Olimpinės atrankos rungtynėse mūsiškiai apmaudžiai pralaimėjo 85:96 (24:28, 28:24, 17:28, 16:16) bei pirmą kartą istorijoje nepateko į Olimpiadą.

Tuomet vyriausiuoju treneriu buvęs Darius Maskoliūnas ir trenerių štabas buvo paruošę gynybos modelius, rizikas, kaip stabdyti NBA žvaigždę Luką bei visą Slovėnijos rinktinę.


Deja, rizikos gynyboje leisti Doncičiui eiti giliai į baudos aikštelę bei aktyvi gynyba ties žaidėjo firminiu judesiu „Step-back“ nuo tritaškio linijos nepasiteisino.

Krepšininkas neretai pelnė taškus su Lietuvių pražangomis ir iš viso pelnė 31 tašką, atkovojo 11 kamuolių, atliko 12 rezultatyvių perdavimų bei surinko net 42 naudingumo balus.

Taip pat, Lukai puikiai talkino Vlatko Čančaras pelnęs 18 taškų, Jaka Blažičius pridėjęs 16, Mike’as Tobey 13, Zoranas Dragičius 9 ir Klemenas Prepeličius 7.

Tačiau šįkart viskas kitaip, Darių Maskoliūną pakeitęs Kazys Maksvytis, naujai suformuotas trenerių štabas, patobulėjęs Domantas Sabonis, subrendęs bei kapitonu tapęs Jonas Valančiūnas, naujas rinktinės generolas Rokas Jokubaitis bei likę rinktinės nariai yra linkę įrodyti savo pranašumą.

Treneris Kazys Maksvytis prieš išvyką į Kiolną informavo, kad rinktinė yra pasiruošusi ir turi paruošusi gynybą, kuri tikimasi padės stabdyti magiškąjį Luką Doncičių.

„Be abejo, jei netikėtume, kad galime jį pristabdyti, nesakysiu „sustabdyti“, niekur nevažiuotume. Prisiimsime kažkurias rizikas, bandysime sumažinti jo indėlį į komandos naudą”, - komentavo Kazys Maksvytis.

Be Luka Doncičiaus Slovėnijos rinktinėje taip pat yra puikiai Europoje žinomi tokie krepšininkai, kaip Klemenas Prepeličius, neseniai Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barceloną“ papildęs Mike’as Tobey, NBA rungtyniaujantis Vlatko Čančaras bei karjeros pabaigą rinktinėje paskelbęs, tačiau šiam Europos čempionatui sugrižęs Goranas Dragičius.


Išties talentinga, aukštus reikalavimus sau kelianti rinktinė atvyksta rimtai patriukšmauti. FIBA reitinge slovėnai yra vertinami, kaip favoritai laimėti Europos čempionatą (30.4%).

Tačiau Lietuvos rinktinė turi visus šansus bei užtektinai kokybės triumfuoti pirmuosiuose B grupės rungtynėse.

Rungtynių pradžia - 18.15val. Tiesiogiai stebėti galėsite per TV3 televiziją.


Lietuvos rinktinė varžysis B grupėje kartu su šiomis rinktinėmis: Slovėnija, Prancūzija, Vokietija (šeimininkai), Vengrija, Bosnija ir Hercogovina.

INFO Krepšinis

Video rekomendacijos: