K. Maksvytis: „Buvome labai stresuoti. Norėtųsi, kad kitos rungtynės būtų geresnės“

K. Maksvytis: „Buvome labai stresuoti. Norėtųsi, kad kitos rungtynės būtų geresnės“

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (0-1) kovas Europos čempionato mirtininkų B grupėje pradėjo nesėkme prieš vienus turnyro favoritų.



Gausiai savų sirgalių palaikomi lietuviai 85:92 (27:27, 21:24, 19:18, 18:23) suklupo prieš Europos čempionų titulą ginančią Slovėnijos rinktinę (1-0) ir nepasiekė revanšo už nesėkmę pernykštės Olimpinės atrankos finale.

Po mačo rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis buvo nepatenkintas prasta kova po krepšiais ir antrais varžovų šansais.

„Nemanau, kad buvo geros rungtynės. Galbūt dėl to, kad pirmosios rungtynės. Norėtųsi, kad kitos būtų geresnės.  Pirmoje pusėje buvome tokie per daug lengvi, varžovai metė daug tritaškių, nors mes dar turėjome komandinių pražangų. Išeidinėjome atsargiai į vienas prieš vienas situacijas.


Antroje pusėje pakeitėme rungtynių eigą, kai keitėme gynybines sistemas. Tai suveikė, bet kažkiek sustojo puolimas. Ketvirtame kėlinyje gynyba buvo labai bloga. Varžovai po mūsų klaidų pelnė 25 taškus. Mes suklydome daugiau kartų nei atlikome rezultatyvių perdavimų ir tai rodo, kad buvome labai stresuoti. Greitas jų puolimas – gaudavome atakas net po įmestų taškų.

Manau, kad reikia turėti emocijos, bet nepamesti rungtynių plano, reikia labiau žaisti kartu ir branginti kamuolį, anksčiau pradėti komunikuoti gynyboje. Turime kur tobulėti.

Mūsų rezervas yra priekinė linija. Turime sutvarkyti greitą puolimą, prancūzai bus dar atletiškesni.

Kuzminskas buvo vienas geresnių, ypač puolime. Jam pavyko tai, ką jis ir daro – išplėtė aikštelę, gerai žaidė vienas prieš vieną, apačioje sužaidė prieš Dončičių“, – sakė K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: