Slovėnų spauda po pergalės prieš Lietuvą: „Slovėnai nutildė Lietuvos sirgalius“

Slovėnų spauda po pergalės prieš Lietuvą: „Slovėnai nutildė Lietuvos sirgalius“

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (0-1) kovas Europos čempionato mirtininkų B grupėje pradėjo nesėkme prieš vienus turnyro favoritų.



Gausiai savų sirgalių palaikomi lietuviai 85:92 (27:27, 21:24, 19:18, 18:23) suklupo prieš Europos čempionų titulą ginančią Slovėnijos rinktinę (1-0) ir nepasiekė revanšo už nesėkmę pernykštės Olimpinės atrankos finale.

Po šio mačo Slovėnijos spauda išskyrė sirgalių švilpimą bei Lietuvos krepšininkų ir teisėjų priekaištus teisėjams.

„Slovėnija įrodė, kodėl jie yra Europos čempionai. Jų užtikrintas žaidimas parodė, jog jie vis dar yra pagrindiniai favoritai laimėti titulą“, - rašė „RTV Slo“.


„Slovėnija pradėjo turnyrą puikiu stiliumi įveikdami aukšto lygio varžovus. Lietuviai buvo pykti ir kaltino teisėjus. Mačo metu Lietuvos fanai skandavo skanduotes prieš teisėjus ir nušvilpė Dončičių. Bet tai varžovams nepadėjo. Europos čempionai sustabdė patikimiausius Lietuvos rinktinės ginklus bei nutildė Lietuvos sirgalius“, - informavo siol.net portalas.

„Nereikia slovėnams kabinti medalių, nes viskas dar prieš akis. Europos čempionatas yra sudėtingas turnyras. B grupė yra viena sunkiausių, kitų vadinama „mirtininkų“. Visa tai skatina slovėnus ruoštis rimties iššūkiams. Laukia dar kelios įdomios rungtynės grupėje, o tada kovos atkrintamosiose“, - rašė slovėnai.

„Lietuviams dar kartą buvo parodyta, kas yra Europos čempionai. Slovėnų aukštaūgis Mike'as Tobey dominavo prieš Domantą Sabonį bei Joną Valančiūną. Nereikia pamiršti ir Vlatko Čančaro“, - aiškino delo.si portalas.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: