K. Maksvytis: „Prancūzija dar neparodė savo geriausios versijos“

K. Maksvytis: „Prancūzija dar neparodė savo geriausios versijos“

LKF nuotr.

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį nesėkmingai pradėjo Europos čempionato kovas ir nusileido Slovėnijos krepšininkams.



Atsigauti Kazio Maksvyčio auklėtiniai tikisi šeštadienį, kai susikaus su Prancūzija.

Prieš šias rungtynes Lietuvos rinktinės vyr. treneris K. Maskvytis atskleidė apie įvykusį komandos susirinkimą.

„Turiu nemažą ryšį su Prancūzija, ten dalyvaudavome vaikų jaunimo turnyruose. Taip pat Prancūzijoje gyvena draugai, su kuriais palaikau ryšį ir jau dabar gaunu žinutes. Ryšys su Prancūzija – tikrai nemažas.


Su slovėnais perdegėme, padarėme daug klaidų. Atlikome 14 perdavimų ir 16 kartų klydome. 25 taškai vien tik dėl šito. Visų rungtynių metu kažkiek gynyba prieš varžovų žaidimą du prieš du buvo bloga. Gynėmės prieš vieną geriausių pikenrolo žaidėjų pasaulyje ir Dončičių ir nepatogų aukštaūgį Tobey, kuris ne tik leidžiasi po krepšiu, bet ir lieka aukščiau. Bet buvo ir gerų atkarpų, gaila, kad mūsų pačių įsitempimas neleido laimėti.

Manau, kad Prancūzija turėjo labai blogas rungtynes prieš vokiečius, kurie paliko labai gerą įspūdį. Vokiečiai yra fiziška ir gerai organizuota komanda. Jie laikėsi savo plano visas 40 minučių.

Prancūzija neparodė savo geriausios versijos, bet rytoj, manau, bus kitokia. Jie yra fiziški, įvairūs, turi skirtingų vidurio puolėjų, įžaidėjų. Manau, kad tai mums nebus į naudą, nes susitiks dvi komandos, kurios norės reabilituotis“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: