K. Maksvytis: „Žaidėjams šiandien neturiu nė vieno priekaišto“

K. Maksvytis: „Žaidėjams šiandien neturiu nė vieno priekaišto“

Europos čempionate Lietuvos rinktinė (0-3) galiausiai dramatiškiausiu įmanomu būdu liko per žingsnį nuo pirmosios pergalės.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai įspūdingame ir net dviejų pratęsimų pareikalavusiame trileryje 107:109 (19:19, 22:27, 24:20, 24:23, 7:7, 11:13) nusileido šeimininkų vokiečių rinktinei (3-0) ir kiek susikomplikavo savo padėtį turnyre.

Po mačo Kazys Maksvytis liejo apmaudą ir tikisi FIBA veiksnumo.

„Mačiau, kad teisėjas skyrė techninę varžovų strategui, bet mesti trečios baudos mums nedavė. Paklausiau teisėjo, kodėl nemetame trečio metimo. Jis mane pasodino ant suolo. Vėliau vyr. teisėjas mūsų atsiprašė, bet vokiečiai irgi rašys protestą. Parašėme ir mes, bet tokių protestų dažniausiai nepatenkina.


Žaidėjams šiandien neturiu nė vieno priekaišto. Jie kovėsi. Buvo kažkiek per karštos galvos, kai turėjom trijų taškų persvarą reikėjo prasižengti. Žaidėjai kovėsi, žaidėjai vykdė planą. Vokiečiai sumetė ir begalę sunkių tritaškių per rankas. Tas pats Echodas laikėsi plano, buvo pakilęs aukštai, bet vis tiek pataikė varžovai.

Tikiuosi, kad JV pavyks prikelti, nes jam lygioje vietoje sėdint sutraukė raumenį, pratęsime pats prašėsi keitimo, turėjome leisti šaltą Echodą. Tikiuosi, kad jis atsigaus, jei ne, žais, kas yra“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: