FIBA sprendimas: Lietuvos protestas - nenagrinėtas

FIBA sprendimas: Lietuvos protestas - nenagrinėtas

FIBA nuotr.

Tarptautinė krepšinio organizacija (FIBA) pirmadienį pateikė išvadas dėl Lietuvos rinktinės protesto.



Teigiama, kad lietuvių protestas nebus nagrinėjamas, nes buvo pavėluota jį pateikti.

Pasak pranešimo, mūsiškiai nespėjo pateikti protestą per valandą nuo mačo pabaigos.

Pridedama, jog jeigu protestas būtų priimtas, jis būtų vis tiek atmestas, kadangi lietuviai skundėsi dėl teisėjavimo, kurio FIBA statutai nelaiko pagrindu protestuoti.


Primename, kad teisėjai trečio kėlinio pabaigoje Vokietijos rinktinės vyr. treneris Gordonui Herbertui skyrė techninę pražangą, tačiau lietuviams nebuvo suteikta galimybė paversti šios nuobaudos vienu baudos metimu.
J. Valančiūnas metė dvi baudas už Maodo Lo pražangą ir abi prametė, o trečia – tiesiog dingo. Teisėjai pamiršo, kad turėjo būti metama ir trečia.

Įdomu, kad ketvirto kėlinio pabaigoje teisėjai prisiminė, kad padarė klaidą ir už tai atsiprašė lietuvių, tačiau po mačo Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje patvirtino, kad Lietuva FIBA organizacijai pateikė protestą.

Šiam mačui teisėjavo italas Manuelis Mazzoni bei du lenkai Wojciechas Liszka ir Michalas Procas.


„Kai užmiršti duoti baudų metimą už techninę pražangą, tai nebežinau, koks čia lygis. Kaip tai įmanoma pamiršti baudos metimą? Nežinau, tarpklasinėse geriau būna“, – piktinosi Jonas Valančiūnas.

„Mačiau, kad teisėjas skyrė techninę varžovų strategui, bet mesti trečios baudos mums nedavė. Paklausiau teisėjo, kodėl nemetame trečio metimo. Jis mane pasodino ant suolo. Vėliau vyr. teisėjas mūsų atsiprašė, bet vokiečiai irgi rašys protestą. Parašėme ir mes“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: