F. Korkmazas prabilo apie muštynes: „Tai buvo gatvės kovą ir nebuvo jokių kalbų“

F. Korkmazas prabilo apie muštynes: „Tai buvo gatvės kovą ir nebuvo jokių kalbų“

FIBA nuotr.

Furkanas Korkmazas buvo išvarytas per rungtynes tarp Gruzijos ir Turkijos, tačiau, kaip paaiškėjo, tai buvo tik ledkalnio viršūnė. Po rungtynių Turkijos rinktinė atskleidė, kad žaidėjas buvo užpultas Tbilisio arenos rūbinės koridoriuje, ir paprašė nubausti tai padariusius asmenis, antraip komanda paliks Europos krepšinio čempionatą, rašo Betsafesportas.lt.



Turkijos federacijos viceprezidentas ir buvęs žaidėjas Omeras Onanas po rungtynių sakė: „Tuo metu, kai Furkanas Korkmazas su mūsų treneriu ėjo koridoriumi į persirengimo kambarius, į sąrašą neįtraukti Gruzijos krepšininkai užpuolė jį kartu su išvarytu žaidėju ir policija. Neturėtų būti užpuolamas žaidėjas, kuris eina į rūbinę. Rungtynių pabaigoje po 30 policininkų stumdė mus. Mes įsivėlėme į muštynes su oficialia Gruzijos policija. Kreipiuosi į FIBA, taip pat pasakiau FIBA pareigūnams. Tegul niekas savęs neapgaudinėja ir nemano, kad esame kvaili. Jie pateiks mums visą kamerų įrašą iš to koridoriaus minutė po minutės, kuriame nieko netrūksta. Jei mes negausime įrašo, mes paliksime šį turnyrą.

Šengelija ir trys žmonės, sėdintys ant suolo, nuėjo į rūbinę. Pasibaigus rungtynėms policija stovėjo prie mūsų rūbinės. Tariamai jie mus saugojo, bet visą laiką mus stumdė.“

Pirmadienį apie tai pasisakyti nusprendė ir pats F. Korkmazas.


„Man einant į rūbinę nebuvo jokios apsaugos, o vėliau pamačiau tris Sakartvelo žaidėjus, kurie kartu su dviem apsaugos darbuotojais bėgo į mūsų pusę. Prasidėjo svaidymasis kumščiais. Galima sakyti, tai buvo gatvės kovą. Mus užpuolė penki žmonės, o mes gynėmės. Tai buvo kaip gatvės muštynės. Nebuvo jokių kalbų. Jie tiesiog užsipuolė mus“, - kalbėjo Filadelfijos „76ers“ puolėjas.

Tuo metu Turkijos rinktinės vyr. treneris Erginas Atamanas teigė, kad neplanuoja palikti čempionato.

„Negalvojame palikti turnyrą. Nebent incidentai pasikartos, tada viskas gali pasikeisti. Jei nebus saugumo, mes galvosime apie tai su federacija ir vyriausybe. Šiandien man skambino Turkijos vyriausybės atstovai ir krepšinio federacijos prezidentas. Ilgai šnekėjome apie tai. Mums padėti pažadėjo ir Turkijos ambasada Sakartvele. Apsauga ir policija negali įeiti į mūsų rūbinę ir užpulti žaidėjų. Tai nėra žmogiška“, – pareiškė E. Atamanas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: