Vokietijos spauda stebėjosi, kaip teisėjas galėjo pamiršti baudos metimą

Vokietijos spauda stebėjosi, kaip teisėjas galėjo pamiršti baudos metimą

FIBA nuotr.

Europos čempionate Lietuvos rinktinė (0-3) galiausiai dramatiškiausiu įmanomu būdu liko per žingsnį nuo pirmosios pergalės.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai įspūdingame ir net dviejų pratęsimų pareikalavusiame trileryje 107:109 (19:19, 22:27, 24:20, 24:23, 7:7, 11:13) nusileido šeimininkų vokiečių rinktinei (3-0) ir kiek susikomplikavo savo padėtį turnyre.

Po šio mačo Vokietijos spauda džiaugėsi savo šalies rinktinės pergalę ir skyrė dėmesį teisėjams.

„Buvo įdomu stebėti skirtingų krepšinio sistemų susitikimą. Visi vokiečių aukštaūgiai, išskyrus Wohlfarthą-Bottermanną, gali atakuoti iš toli. Toks jų žaidimas padeda perimetro žaidėjams. Tuo metu lietuviai orentavosi į baudos aikštelę. Jie bandė taškus pelnyti su dviem tikrais aukštaūgiais, kai vokiečiai žaidė su 3-4 mobilesniais puolėjais. Vokietijos puolimas buvo modernus, o tai padėjo laimėti“, - mintis dėstė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas.


„Vokietija sustabdė patikimiausius Lietuvos rinktinės ginklus bei nutildė Lietuvos sirgalius. Lietuviai buvo pykti ir kaltino teisėjus. Mačo metu Lietuvos fanai skandavo skanduotes prieš teisėjus. Dabar laukia kitas varžovas ir nauja istorija“, - rašė vokiečiai.

„Tai yra neįtikėtina. Teisėjas pamiršo baudos metimą! PAMIRŠO! Europos čempionate! Keista, kad lietuviai šios klaidos nepastebėjo“, - rašė Vokietijos spauda.

Primename, kad teisėjai trečio kėlinio pabaigoje Vokietijos rinktinės vyr. treneris Gordonui Herbertui skyrė techninę pražangą, tačiau lietuviams nebuvo suteikta galimybė paversti šios nuobaudos vienu baudos metimu.

J. Valančiūnas metė dvi baudas už Maodo Lo pražangą ir abi prametė, o trečia – tiesiog dingo. Teisėjai pamiršo, kad turėjo būti metama ir trečia.


Įdomu, kad ketvirto kėlinio pabaigoje teisėjai prisiminė, kad padarė klaidą ir už tai atsiprašė lietuvių, tačiau po mačo Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje patvirtino, kad Lietuva FIBA organizacijai pateikė protestą.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: