Turkija žiniasklaida: „FIBA dar kartą įrodė, kad yra mėšlo krūva“

Turkija žiniasklaida: „FIBA dar kartą įrodė, kad yra mėšlo krūva“

FIBA nuotr.

Furkanas Korkmazas buvo išvarytas per rungtynes tarp Gruzijos ir Turkijos, tačiau, kaip paaiškėjo, tai buvo tik ledkalnio viršūnė. Po rungtynių Turkijos rinktinė atskleidė, kad žaidėjas buvo užpultas Tbilisio arenos rūbinės koridoriuje, ir paprašė nubausti tai padariusius asmenis, antraip komanda paliks Europos krepšinio čempionatą, rašo Betsafesportas.lt.



Turkijos federacijos viceprezidentas ir buvęs žaidėjas Omeras Onanas po rungtynių sakė: „Tuo metu, kai Furkanas Korkmazas su mūsų treneriu ėjo koridoriumi į persirengimo kambarius, į sąrašą neįtraukti Gruzijos krepšininkai užpuolė jį kartu su išvarytu žaidėju ir policija. Neturėtų būti užpuolamas žaidėjas, kuris eina į rūbinę. Rungtynių pabaigoje po 30 policininkų stumdė mus. Mes įsivėlėme į muštynes su oficialia Gruzijos policija. Kreipiuosi į FIBA, taip pat pasakiau FIBA pareigūnams. Tegul niekas savęs neapgaudinėja ir nemano, kad esame kvaili. Jie pateiks mums visą kamerų įrašą iš to koridoriaus minutė po minutės, kuriame nieko netrūksta. Jei mes negausime įrašo, mes paliksime šį turnyrą.

Šengelija ir trys žmonės, sėdintys ant suolo, nuėjo į rūbinę. Pasibaigus rungtynėms policija stovėjo prie mūsų rūbinės. Tariamai jie mus saugojo, bet visą laiką mus stumdė.“

Pirmadienį apie šį konfliktą rašė ir turkų spauda, kuri negailėjo karčių žodžių FIBA organizacijai.


„FIBA toliau rodo apatiškumą. Tai ne pirmas čempionatas, kuriame vyksta tokie dalykai. Apsaugos trūkumas, žemo lygio teisėjai, prasto lygio arenos, technologjų nebuvimas bei turnyro organizavimas. Ypač tai liečia, per FIBA atrankos langus. Jei FIBA nesiims veiksmų, jos laukia niūri ateitis.

Sekmadienio rungtynėse Furkanas Korkmazas užpuolamas, o apsaugos darbuotojai neramina konflikto, o jį dar labiau aštrina. Tai yra nepaaiškinama. Mūsų pyktis yra pagristas. FIBA dar kartą įrodė, kad yra mėšlo krūva. Turkija laukia FIBA pasiaikšininmo!“, - rašė turkų žiniasklaida.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: