Rinktinės fanai po pergalės: „Rinktinė padovanojo gimtadienio dovaną Mantui Kalniečiui“

Rinktinės fanai po pergalės: „Rinktinė padovanojo gimtadienio dovaną Mantui Kalniečiui“

FIBA nuotr.

Lietuviai pagaliau gali atsidusti iš palengvėjimo – Europos čempionato B grupėje besivaržanti vyrų rinktinė (1-3) pasiekė pirmąją pergalę.



Prie sienos priremti Kazio Maksvyčio auklėtiniai žūtbūtinėje dvikovoje 87:64 (22:18, 26:15, 27:19, 12:12) užtikrintai pranoko Vengrijos (0-4) rinktinę ir išsaugojo viltis žengti į Senojo žemyno pirmenybių atkrintamąsias varžybas.

Po šio mačo rinktinės aistruoliai socialiniame tinkle pasidalijo savo mintimis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kaip jau bus, taip bus, bet bent jau ne su nuliu esam. Ryt bus kova. Norisi palinkėti vyrams sėkmės. O kovingumo turėti būti“, - rašė Gintautas.


„Asmeniškai mano nuomonė, tai žaidėm sunkiai. Tas kišimas kamuolio vien Valančiūnui, kur jau net nereikia spėti kas bus nes akivaizdžiau negu akivaizdu negali būti. Negi be jo nėra daugiau žaidėjų ir derinių? Būtų vėl tokio lygio kaip Prancuzai ir vėl būtume kritę. Ir man žiauriai nesižiūri Valančiūnas ir Sabas kartu aikštelėje, Sabas kaip be vietos, tik Valančiūna pasodina žmogus nušvinta, daug greitesnis žaidimas, taškai ir pan. Gal vis dėl to geriau juos atskirai leisti, o ne vienas meta be perstojo, o kitas ties tritaškiu bereikalingai laksto ir vargina save, vietoj to, kad darytų tai ką moka geriausiai. Vėl atrodo būtų tas pats jeigu žaistume prieš rimtesnį varžovą ir ten būtų amen. Nežinau žaidėjai geri surinkti, tik kažkaip tikrai jų neišnaudojame. Butkevičius - nežinau ką veiks žmogus Žalgiryje, į kašę net nežiūri, su gynyba irgi sunkiai, perdavimai tikrai kartais net nelogiški, gauna kamuolį ir iškart pasuoja, net negalvoja apie galimybę mesti, tai toks vaizdas kad 4 prieš 5 žaidžia. Jaučiu kai analizuoja mus, tai net nežiūri apie jį, nes jis nieko nedaro apart gynyba kuri ir tai netobula. Na tikėkimės aš klystu, sėkmės!“, - komentavo Airijus.

„Pagaliau pralaužėme ledus!!! Rytoj rungtynės mirk arba gyvenk, už Lietuvą!“, - džiaugėsi Raimundas.

„Pačios didžiausios sėkmės rytojaus rungtynėse! Gero žaidimo ir tegul fortūna būna palanki!“, - rėžė Violeta.

„Na svarbiausia pergalė, daugiau kažko tai svarbaus iš šių rungtynių ir nepasiimsi. Sunku net pasakyti gerai čia mes žaidėm ar blogai, nes varžovas ir neto lygio ir be lyderio ir be motyvacijos. Svarbiausia mūsų pagrindiniai žaidėjai turėjo progą nepervargti žaisdami po 30-35min, pergale truputi pakels emocinę būsena prieš svarbiausia dvikovą su bosniais. Svarbiausia prieš bosnius kontroliuoti žaidimą nuo pirmos minutės ir visą laiką pirmauti, neprisileisti per kovinį atstumą tam kad pabaigoje nesugalvotu koks Musą paleisti lemiamą metimą ir vienų šūviu užbaigti mūsų čempionatą. Taip bosniai tikrai gerai atrodo, nebijo naudoti gynyboje net aikštės gynybos, reikia būti pasiruošus ir tokiai jų gynybai, tada svarbu susimesti laisvus tritaškius ir pasidaryti gerus įkirtimus pagal galinę linija. Na ir aišku patiems neleisti nei Musa nei Nurkičiui siausti nuo pirmos minutės, reikia kietai su jais, esant reikalui pasiėmus baudas nuo pirmos minutės, kad nepajusto metimo. Na ir treneriams mūsų svarbu planas jei nesiseka vienas, keisti jį dažniau į kitą, o nesilaikyti nesėkmingo visas 40min.
Pralaužiame šį varžova, toliau emociškai bus jau tik lengviau. Taigi, mes už Lietuvą!“, - savo mintis išdėstė Tomas.

„Na ką gi... laukia 2013 metų grupių etapo finalo pakartojimas. Laukiam tik pergalės! Su pergale visus!“, - mintimis dalinosi Andrius.

„Vengrai mums ne lygis ryt turės vyrai paroditi kuo yra verti... Bet pergalę yra pergalė“, - rašė Tomas.

„Šaunu, kad išlikom čempionate. Bet kiek matosi iš vaizdo, tai silpniausia visų laikų rinktinė. Neturim suolo. Jau net norisi matatant tokius kreivarankius(ketvirto kėlinio pabaiga), iškviesti į taiklumo dvikovą, manau jau daugelis nesitreniravę daugiau pataikytų...sėkmės prieš balkanų aktorius rytoj “, - komentavo Remigijus.

„Mūsų žaidimo stilius, kaip viduramžių, nuspėjamas, gal laikas šiek tiek inešti kažko naujo?“, - rėžė Eimantas.

„Rytoj - tikrasis finalas“, - savo mintis išdėstė Gražvydas.

„Rinktinė padovanojo gimtadienio dovaną Mantui Kalniečiui“, - mintimis dalinosi Jūratė.

„Jei ne Valančiūnas ir Grigonis, mūsų rinktinė būtų liūdna“, - komentavo Arūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: