K. Maksvytis: „Bus pirma naktis, kai galėsiu kiek geriau išsimiegoti“

K. Maksvytis: „Bus pirma naktis, kai galėsiu kiek geriau išsimiegoti“

Galiausiai įsibėgėjusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (2-3) išsikapstė iš Europos čempionato mirtininkų grupės.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai dar vienoje žūtbūtinėje dvikovoje 87:70 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11) užtikrintai susitvarkė su Bosnijos ir Hercegovinos (2-3) krepšininkais ir žengė į Senojo žemyno pirmenybių atkrintamąsias varžybas.

Po mačo rinktinės vyr. treneris K. Maksvytis pripažino, kad artėjančią naktį galės ramiau išsimiegoti.

„Praėjome sunkų kelią. Žinojome, kad bus mirtininkų grupė, bet kad toks kelias... Po pirmų rungtynių turbūt bus pirma naktis, kai galėsiu kiek geriau išsimiegoti.


Atrodo, viską darėme gerai, bet kažkiek pritrūko sėkmės, kažkiek – sprendimų. Pralaimėjimai davė per galvą, bet išlikome kartu, sulaukėme savo šanso ir patekome toliau.

Mūsų sirgaliai yra neįtikėtini, šiai dienai jie yra geriausi, kokius yra tekę matyti. Tikiuosi, kad komanda į juos lygiuosis ir eis tuo pačiu keliu.

Bosniai stūmė mus iš pozicijų, užkirtinėjo perdavimų linijas, privertė trumpinti derinius, bet mes nesusitvarkėme. Vienu metu tiesiog prastai atakavome. Pametėme ritmą, ėmėme pulti per stipresnes bosnių gynybos vietas. Nervų buvo.

Šiandien buvo plano vykdymas geras. Nors idealių rungtynių nesužaidėme, bet tikrai gerai rungtyniavome“, – sakė strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: