Buvęs Rusijos krepšininkas įsitikinęs, kad rusai būtų tarp 4 stipriausių „Eurobasket“ ekipų

Buvęs Rusijos krepšininkas įsitikinęs, kad rusai būtų tarp 4 stipriausių „Eurobasket“ ekipų

CSKA ir FIBA nuotr.

Europos čempionatas pasiekė finišo tiesąją, kur vyksta ketvirtfinalio mačai, o dėl trofėjaus kaunasi stipriausios rinktinės.



Tuo metu buvęs Rusijos krepšininkas Dmitrijus Sokolovas rusų spaudai pareiškė, kad jei Rusijos rinktinė būtų dalyvavusi šių metų Europos čempionate, būtų patekusi į pusfinalį.

„Gal skambės pagyrūniškai, bet manau, kad mūsų šalies rinktinė šiame čempionate būtų visiems staigmena ir kovotų dėl medalių. Aš Rusijos krepšininkus matyčiau tarp keturių stipriausių Europos komandų.

Vis dar turime gerus žaidėjus, kurie nenusileidžia kitoms čempionato ekipoms. Tai - Aleksejus Švedas, Semionas Antonovas, Ivanas Ukhovas, Sergejus Karasiovas, Andrejus Zubkovas, Dmitrijus Kulaginas ir kitus. Apmaudu, kad Rusija negali varžytis čempionate, kuris galėtų būti istorinis mūsų šalies krepšiniui“, - kalbėjo 37 metų aukštaūgis.

Tuo metu šiek tiek santūresnis buvo Rusijos televizijos kanalo „NTV+“ krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis. Jis Rusijos rinktinei prognozavo ketvirtfinalį.



„Nėra jokių abejonių, kad Rusijos rinktinė išeitu iš grupės, o tada reikėtų svarstyti, iš kurios vietos ir koks būtų mūsų varžovas. Man atrodo, kad rusai būtų patekę į ketvirtfinalį“, - pareiškė V. Gomelskis.

Primename, kad anksčiau buvęs garsus Rusijos krepšininkas Andrejus Fetisovas apkaltino Lietuvą, jog jie neva sumokėjo prancūzams už jų pergalę prieš bosnius.

„B grupė buvo labai solidi, kur visos penkios komandos galėjo kovoti dėl pirmos vietos grupėje. Itin solidų žaidimą demonstravo vokiečiai ir bosniai, o pastariesiems nepasisekė.

Kritinis bosniams mačas tapo su Prancūzija, kurioje patyrė pralaimėjimą. Čia veikiausiai Lietuva ir Prancūzija susitarė už akių, nes Lietuvos rinktinei buvo reikalinga Prancūzijos pergalė. Spėjų, kad lietuviai Prancūzijos krepšinio federacijai sumokėjo apvalią sumą. Žinau, kad tokie dalykai tarp įvairių šalių federacijų vykdavo anksčiau. Į tai turėtų atkreipti dėmesį FIBA organizacija ir pradėti tyrimą arba keisti čempionato formatą“, - teigė rusas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: