FIBA vadovas atskleidė, kad teisėjų klaida Lietuvos rungtynėse jį šokiravo

FIBA vadovas atskleidė, kad teisėjų klaida Lietuvos rungtynėse jį šokiravo

FIBA nuotr.

Sekmadienio vakarą įvyks Europos čempionato kulminacija – finalas tarp Ispanijos ir Prancūzijos rinktinių.



Prieš tai visą čempionatą apžvelgė FIBA Europos padalinio vykdantysis direktorius Kamilas Novakas, kuris atskleidė, kad jį šokiravo, kaip teisėjai praleido sprendimą skirti baudos metimą Lietuvai po techninės pražangos Vokietijai.

Tiesa, K. Novakas nežadėjo jokių permainų arbitrų atrankoje.

„Teisėjai yra vertinami turnyro metu ir prieš jį. Žinoma, čempionate buvo klaidų. Ypač noriu pabrėžti incidentą Lietuvos ir Vokietijos mače, ten nutiko klaidų grandinė, kurią būtų labai sunku pakartoti.


Man buvo šokas, kai tai sužinojau. Nesuprantu, kaip įmanoma taip apsirikti, nes toje konkrečioje situacijoje įsikišti turėjo ne tik teisėjai, bet ir komisaras. Nėra abejonių, jog tai uždėjo tam tikrą šešėlį ir paaštrino kalbas apie teisėjus.

Komandos teisėjais skundžiasi nuolat. Tai buvo ir 2015 metais. Galite pasitikrinti skundus dėl teisėjavimo tada. Jų kiekis nebuvo mažesnis nei šiais metais. Tai yra natūralu. Nepasakyčiau, kad teisėjavimas buvo blogas. Teisėjų klaidos nėra išvengiamos, kaip ir žaidėjų bei trenerių klaidos rungtynių metu.

Šiuo metu pokyčių arbitrų atrankoje neplanuojame. Turime sudėliotą strategiją ir žiūrime į priekį. Kiekvienas teisėjas yra vertinamas labai rimtai.

Turnyro lygis yra labai aukštas. Čempionate buvo galima pamatyti daug aukšto lygio žaidėjų. Taip pat didelė sėkmė, nes arenose buvo daug sirgalių“, - kalbėjo K. Novakas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: