S. Scariolo po triumfo: „Ši pergalė turi ypatingą skonį“ (VIDEO)

S. Scariolo po triumfo: „Ši pergalė turi ypatingą skonį“ (VIDEO)

Sekmadienį baigėsi keturiose valstybėse vykęs Europos vyrų krepšinio čempionatas.



Stipriausia žemyno komanda tapo Ispanija. Sergio Scariolo treniruojama Ispanijos rinktinė specialistų nebuvo priskiriama prie favoričių, tačiau užtikrintai rungtyniavę ispanai pasiekė finalą, o jame sekmadienio vakarą 88:76 (24:13, 24:23, 19:20, 22:19) nukovė Prancūzijos krepšininkus.

Po mačo Ispanijos rinktinės vyr. treneris Sergio Scariolo buvo itin laimingas.

„Dabar jau lengva sakyti, kad mes esame labai laimingi, nes prieš čempionatą būvome vos aštuntoje FIBA reitingo vietoje, bet žingsnis po žingsnio sugebėjome lipti aukštyn. Įveikėme neįtikėtinas rinktines, kurios turi aukščiausio lygio žvaigždes. Yra neįtikėtina, kad čempionato finiše esame aukščiau už visus kitus.


Prieš čempionate sakiau, kad mes neturime žaidėjo, kuris galėtų būti Europos čempionato žvaigždžių ekipos sąrašę, bet tada pasakiau Willy Hernangomezui, kad atėjo tavo eilė būti lyderiu ir vesti šią komandą į priekį. Džiaugiuosi už jį.

Šiame čempionate buvo daug situacijų, kai turėjome ir pakilimų, ir nuosmukių, bet išlikome komanda ir daug dirbome. Kaip treneris, esu be proto patenkintas. Ši pergalė turi ypatingą skonį. Čia slypį daug sunkaus darbo. Anksti pradėjome dirbti su žaidėjais, kurie šiandien laimėjo auksą. Pradžia buvo dar per FIBA langus, nes mūsų pagrindiniai žaidėjai žaidžia Eurolygoje ar NBA. Mums reikėjo suformuoti visai kitą komandą. Tai padėjo užsigrūdinti. Nenoriu sakyti, kad dabar tokiais būsime kiekvienais metais, bet tikiuosi, jog išliksime konkurencingais“, - kalbėjo S. Scariolo



Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: