„Lietuviškąjį“ Krasnodaro klubą palieka ir antrasis Rusijois rinktinės senbuvis

 FIBA nuotr.

Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" komandą, kuriai atstovauja Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas, palieka dar vienas Rusijos rinktinės senbuvis.



Diržus dėl koronaviruso priversti krasnodariečiai yra priversti atsisveikinti su brangiausiai apmokamu krepšininku Dmitrijumi Kulaginu.

Rusas į "Lokomotiv-Kuban" ekipą atvyko 2017 metais, o po pirmojo sezono sudarė sutartį pagal formulę "2+2".

"Oficialiai apie tai bus paskelbta artimiausiomis dienomis, tačiau šiuo metu per sudėtinga tęsti bendradarbiavimą. Jo atlyginimas yra per didelis", - dienraščiui "Izvestija" paaiškino šaltinis komandoje.


Krepšininko agentas Valerijus Cholinas kol kas nepatvirtino savo kliento išvykimą iš "Loko", tačiau pabrėžė, kad jis yra pasirengęs bet kokiems posūkiams.

Kaip jau rašėme, neseniai iš Krasnodaro į Sankt Peterburgo "Zenit" ekipą persikėlė Londono olimpiados ir Europos čempionato Lietuvoje bronzinis prizininkas Vitalijus Fridzonas.

"Lokomotiv-Kuban" krepšininkai yra Panevėžio "Lietkabelio" varžovai Europos taurės C grupėje.

Praėjusiame šio turnyro sezone D.Kulaginas vidutiniškai per 28 minutes įmesdavo 10,9 taško (31,7 proc. trit.), sugriebdavo 4,1 atšokusio kamuolio, atlikdavo 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 11,3 naudingumo balo.

Panašūs 28 metų 197 cm ūgio gynėjo rodikliai buvo ir VTB Vieningoje lygoje - 9,4 pelnyto taško (16,3 proc. trit.), 2,8 atkovoto bei po 1 perimtą kamuolį ir 10,1 efektyvumo balo per 26 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: